Microsoft har endelig lykkes med å få fullversjonen av Windows til å kjøre på ARM.
Microsoft har endelig lykkes med å få fullversjonen av Windows til å kjøre på ARM.

Annonse


Nå har Microsoft klart det: Fullversjonen av Windows 10 kan kjøre på ARM

Det har ligget i kortene i lang tid og nå bekrefter Microsoft det: snart kan fullversjonen av Windows 10 kjøre på ARM-brikker.

Snapdragon først ut
Kort forklart betyr det at vanlige Windows 10-programmer, enten det er Office eller Photoshop, emuleres til å kjøre ARM-brikkesettene. Qualcomm Snapdragon blir de første ARM-brikkene som har støtte for Windows 10.

«Maskinvarepartnere kan lage et nytt utvalg med tynne, lette, strømeffektive og alltid-på-enheter med Windows 10 som kjører x86 Win32 og universelle Windows-apper», skriver Windows-sjef, Terry Myerson, i forbindelse med annonseringen.

Ikke låst til Windows Store
Brukere kan installere x86-applikasjoner fra hvilken som helst kilde, man er ikke avhengig av å laste ned en UWP (Universal Windows App) eller bruke Windows Store.

Annonse


Planen er å lansere nyheten i 2017 og Microsoft forventer at flere enheter kjører Windows 10 på Snapdragon 835 i løpet av det kommende året. Mange av dem vil ha støtte for berøring, penn og Windows Hello.

Nyhetene om Windows 10 på ARM baner også vei for den mystiske Surface Phone. Microsoft avslørte ingen detaljer om kommende enheter i forbindelse med annonseringen.

Les også Daniel Rubinos (Windows Central) artikkel på emnet og hvorfor dette er store nyheter.

 

Kilde:
Windows Central,
Windows Blog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse