Facebook er et av selskapene som saksøkes etter Orlando-skytingen.
Facebook er et av selskapene som saksøkes etter Orlando-skytingen.

Annonse


Orlando-etterlatte saksøker Facebook, Twitter og YouTube

Seks måneder etter terrorangrepet i nattklubben Pulse i Orlando, der 49 personer ble drept og 53 ble skadet, retter familier av tre etterlatte søksmål mot flere sosiale medier.

«Materiell støtte» til IS
Saksøkerne beskylder Facebook, Twitter og YouTube for å gi «materiell støtte» til IS. Dette med «kontoer som terroristgruppen brukte til dele ekstremistpropaganda, samle inn penger og tiltrekke seg nye rekrutter»-

Ifølge vitner, erklærte Omar Mateen troskap til IS under skytingen. Etterforskningen viste at han ikke hadde noen tilknytting til gruppen, men ifølge advokaten som leverte inn søksmålet uttaler at de sosiale nettverkene fortsatt kan klandres for å bidra til den «eksplosive veksten til IS».

Også etter Paris-terroren
Et liknende søksmål dukket også opp etter terroristangrepene i Paris i november i fjor. Reynaldo Gonzalez, faren til et av ofrene saksøkte den gang Facebook, Google og Twitter for å ha gitt «materiell støtte» til terroristene.

Annonse


«Det handler ikke om hva meldingene til IS er. Det handler om Google, Twitter og Facebook som lar IS bruke deres sosiale nettverk for rekruttering og arbeid», skrev Ari Kresch, en av Gonzalez’ advokater, i en e-post til Associated Press i forbindelse med søksmålet.

 

Kilder:
Gizmodo,
Fox News