Facebook er et av selskapene som saksøkes.
Facebook er et av selskapene som saksøkes.

Annonse


Far til terroroffer i Paris saksøker Facebook, Twitter og Google

En mann hvis datter ble drept under de tragiske terroristangrepene i Paris i november, saksøker nå Facebook, Twitter og Google for å ha tilbudt «materiell støtte» til terroristene.

Rettes direkte mot de sosiale mediene
Reynanldo Gonzalez leverte anmeldelsen i en føderal domstol i California med den påstand at selskapene med «viten og vilje» tillatte at terroristgruppen IS samlet inn penger, delte propaganda og rekrutterte militante på deres plattformer.

Som The Verge skriver blir ikke nettselskaper holdt ansvarlig for innholdet som publiseres på deres plattform basert på Communications Decency Act. Men dette søksmålet rettes mot at Facebook, Twitter og Google gjør det mulig for terrorgruppen å vokse, i stedet for direkte på det innholdet gruppen publiserer.

«Det handler ikke om hva meldingene til IS er. Det handler om Google, Twitter og Facebook som lar IS bruke deres sosiale nettverk for rekruttering og arbeid», skriver Ari Kresch, en av Gonzalez’ advokater, i en e-post til Associated Press.

Annonse


Les også: Dette er terroristenes favorittjenester.

Mener påstandene er grunnløse
I en melding til samme avis uttaler Facebook og Twitter at søksmålet er grunnløst. Google har så langt nektet å kommentere det. Samtlige selskaper peker til deres egne vilkår som forbyr publisering av ekstremistmateriale.

Tidligere i år innkalte Obama-administrasjonen flere av de største teknologiselskapene til samtaler i det hvite hus. På agendaen stod det hva som skal til for å knuse IS-terroristenes propagandamaskineri på nett.

 

Kilder:
Associated Press,
The Verge