Obama-administrasjonen verver teknologiselskaper til terrorjakt på nett.

Annonse


Sammen skal de knuse IS på nett

Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV med flere skal ha deltatt på et møte med det amerikanske justisdepartementet tidligere denne uken.

Knuse propagandamaskineriet
På agendaen var hvordan amerikanske myndigheter, i samarbeid med selskapene, kan ytterligere slå ned på IS-terroristenes propagandaapparater på nett og spesielt i sosiale medier.

Sjef for National Counterterrorism Center, Nick Rasmussen, uttalte til gruppen av Obama-administrasjonen gjør fremskritt i den digitale krigen mot IS i sosiale medier. Den islamske terroristgruppen rekrutterer i stor grad via sosiale medier.

Les også: Slik ønsker USA at IT-gigantene skal bekjempe terroristene.

Annonse


FBiOS
– Vi opplever at fjerningen av terroristtilknyttede kontoer er blitt mer aggressiv den siste tiden, noe som er veldig bra, skal Rasmussen ha fortalt.

CNN skriver at det er verdt å merke seg Apples deltakelse i gruppen med tanke på den pågående disputten mellom selskapet og myndighetene.

Representanter fra det hvite hus og Justisdepartementet skal ha nektet å kommentere hvorvidt «FBiOS-saken» ble tatt opp under møtet.

Les også: Det hvite hus vil bekjempe terrorisme med hjelp fra Microsoft og Apple.

Nærmere 50 teknologiselskaper
CNN skal ha fått tilgang til agendaplanen med en liste på nesten 50 teknologiselskaper og grupperinger fra amerikanske myndigheter, deriblant Justisdepartementet, National Security Council og State Department. Den britiske ambassaden er også omtalt på listen.

Les også: IS-terrorister truer Facebook og Twitter.

 

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse