Amerikanske myndigheter mener at IT-selskapene må gjøre sitt for å stanse terror på nett.

Annonse


Slik ønsker USA at IT-gigantene skal bekjempe terroristene

Fredag forrige uke skrev vi at amerikanske myndigheter hadde bedt IT-giganter som Microsoft og Apple til samtaler.

Facebook
På agendaen stod blant annet taktikk på hvordan de kan knuse terrorismen på nett og i sosiale medier.

The Guardian siterer kilder som har hatt innsyn i saken og disse forteller at myndighetene blant annet skal ha henvendt seg til Facebook for å se om deres program kan benyttes til å fange opp brukere som legger opp materiale som fremmer terrorisme.

De skal også ha rådført seg om hvordan man kan benytte seg av kampanjer i sosiale medier for å diskreditere terroristorganisasjoner.

Annonse
Les også: Det hvite hus vil bekjempe terrorisme med hjelp fra Microsoft og Apple.

Positive
Det er tydelig at partene har ulikt syn på hvordan de skal gå frem og hva som egentlig må til for å lykkes, og selskapene har tidligere blitt anklaget for ikke å ha gjort nok for å fange opp eller slette data mellom utenlandske ekstremistgrupper, skriver The Guardian.

Matthew Price, sjef i Cloudfare, uttalte til The Guardian at han var positivt overrasket over tonen i diskusjonene, noe Intels sikkerhetssjef, Christopher Young, skal sett seg enig i.

The Guardian skriver at IT-selskapene fortalte at de er villige til å samarbeide med myndighetene, samtidig som myndighetene innser at de ikke klarer å knuse terrorisme på nett på egen hånd.

 

Kilder:
The Guardian,
IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse