Det hvite hus vil bekjempe terrorisme med hjelp fra Microsoft og Apple

I et ledd i kampen mot terroristorganisasjonen IS, har amerikanske myndigheter bedt Microsoft, Apple, Google, Twitter og flere store teknologiselskaper om hjelp.

Sosiale medier
Terroristorganisasjons har lenge brukt sosiale medier på nett for rekruttering og som propagandaplattform, og nå ønsker det hvite hus å finne ut hva mer teknologiselskapene kan gjøre for å hindre dette, skriver Neowin.

Kilder Reuters har snakket med, forteller at fokuset vil være på sosialt innhold og ikke kryptert kommunikasjon. I november ble det hevdet at Paris-terroristene bruke PlayStation 4 for å kommunisere i forkant av angrepene.

Annonse

Les også: – Terrorister elsker PlayStation 4.

FBI og NSA
Samtlige av selskapene som er bedt, skal sende personer som er høy rangert i selskapene, men ikke selve toppsjefen, skriver Reuters.

Representanter fra amerikansk kontraterrorisme, FBI, NSA med flere vil også delta på møtet som finner sted i dag. Det er forventet at det kommer en offisiell annonsering fra gruppen i etterkant av møtet.

 

Kilder:
Reuters,
Neowin

Annonse
Annonse