Paris-terroristene kan ha kommunisert via PlayStation Network.
Paris-terroristene kan ha kommunisert via PlayStation Network.

Annonse


– Terrorister elsker PlayStation 4

Under en konferanse forrige tirsdag, tre dager før de tragiske terrorangrepene i Paris, uttalte Belgias innenriksminister, Jan Jambon, at det er vanskelig å dekryptere kommunikasjon som foregår på PlayStation 4.

PS4-konsoll beslaglagt
– Det er ekstremt vanskelig for våre etterretningstjenester – ikke kun belgiske, men også for internasjonale  – å dekryptere kommunikasjon som er gjort via PlayStation 4, uttalte Jambon.

Ifølge innenriksministeren er PlayStation 4 enda vanskeligere å spore enn for eksempel WhatsApp.

Aftenposten skriver at minst én PlayStation 4-konsoll skal være beslaglagt etter razziaene i Belgia etter angrepene i Paris fredag forrige uke.

Annonse
– Umulig å overvåke
Britiske Telegraph skriver at ifølge amerikanske og franske myndighetskilder har terroristene brukt krypterte kommunikasjonsmidler for å unngå at planen deres ble stoppet, melder Aftenposten.

Forbes skriver at terrorister kan ha kommunisert via PlayStation Network eller direkte stemmesnakk i spillene. En annen mulighet er direkte i et skytespill som Call of Duty, der spillerne kan forme ord via skytehull i vegger, som senere forsvinner, spekulerer Forbes.

– For FBI og NSA å kunne overvåke en PS4, må agentene på en eller annen måte samle inn all aktivitet fra konsollen, ikke bare stemmesnakk og meldinger. Det er nok ikke mulig på det nåværende tidspunktet, skriver Forbes.

Det er for øyeblikket ikke kjent hvordan terroristene kommuniserte i forkant av fredagens terrorangrep i Paris.

 

Kilder:
Aftenposten,
Telegraph,
Forbes,
Ekstra Bladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse