Netflix vil gjøre brukeropplevelsen enda bedre med videosniktitter.
Netflix vil gjøre brukeropplevelsen enda bedre med videosniktitter.

Annonse


Slik skal Netflix gjøre tjenesten mer attraktiv for seerne

For én uke slapp Netflix det som kanskje er den største nyheten til strømmetjenesten på flere år; nemlig muligheten til å laste ned innhold og se det frakoblet.

Videosniktitt
Strømmegiganten er ikke helt ferdig med nyheter for året og nå skal de gjøre innholdet mer attraktivt for seerne. Dette betyr at de fjerner stillbilder fra filmer og TV-serier og erstatter de med videoer.

– Vi beveger oss fra stillbilder til forhåndsvisning med videoer, noe vi har produsert og jobbet med i ett års tid. I stedet for at hver film og serie beskrives med et bilde, ser brukeren videoklipp, uttaler Cris Jaffe, ansvarlig for produktinnovasjon i Netflix, i forbindelse med annonseringen.

Les også: Kun Edge kan strømme Netflix 4K i nettleseren, men du kan ikke helt uten ny CPU.

Annonse


Først for TV-er
Videoklippene er ikke tradisjonelle trailere, men beskrives som en sniktitt på hva brukerne kan forvente av den aktuelle tittelen. Netflix tror at dette vil gjøre det enklere å finne godt innhold.

Det er smart-TV-ene som får funksjonen først.

– Vi lanseres på TV fordi det er en vanskeligere plattform å interagere med blant annet på grunn av fjernkontrollen. Det er annerledes på nettet, men vi skal nå ut til andre plattformer på sikt, sier Jaffe til IDG.

Les også: Dette får deg til å «klikke» på Netflix.

Lover ingen avsløringer
Netflix har hentet inspirasjon fra hvordan filmbransjen lager trailere, men deres videoklipp kommer ikke i nærheten av hva gjelder detaljnivå. Det er heller ikke tanken. Klippene skal heller ikke inneholde avsløringer, lover Jaffe.

– Ulike måter har blitt testen. Rekker det med én scene, holder det med begynnelsen? Det beste er å vise relevante deler som fanger historien. Det handler om å fange noen her og nå, ikke om en måned, forteller han.

 

Kilde:
IDG