Dette kan være den neste Nokia-mobilen.
Dette kan være den neste Nokia-mobilen.

Annonse


«Nye» Nokia vil ikke konkurrere på spesifikasjoner

Nokias mobil-comeback kan bli det store på smarttelefonmarkedet det kommende året og nå avslører finske HMD – selskapet som skal produsere mobilene – litt om planene.

Starter med budsjettmobiler
Under et intervju med The Economic Times i India forteller HMD-sjef Arto Nummela at de vil fortsette med budsjettelefonene i et samarbeid med Foxconn. Sistnevnte kjøpte som kjent opp den avdelingen fra Microsoft.

«Vi starter i dag med budsjettelefonene, divisjonen vi kjøper øyeblikkelig fra Microsoft. Vi vil starte med nestegenerasjons smarttelefoner i første halvdel av 2017», forteller han.

Numma legger til at fokuset på Nokia-telefonene ligger globalt fra dag én, men at de har pekt seg ut noen nøkkelområder som blant annet India.

Annonse


Les også: Nokia la drøyt 1,5 milliarder kroner på bordet for smartklokkeprodusent.

I kjent Nokia-stil
Når det gjelder smarttelefonene er det litt usikkert hvordan de vil bli. HDM-sjefen forteller til The Economic Times at de vil ha «topp byggekvalitet og et design som folk umiddelbart vil gjenkjenne som Nokia», men at de ikke har noen planer om å konkurrere på spesifikasjonsfronten.

«Vi kommer til å være meget konkurransedyktige når det kommer til spesifikasjoner og pris, men vi kommer ikke til å trekke frem megapiksler og gigahertz», sier Nummela som er optimistisk på tiden fremover, men erkjenner at de har en stor oppgave foran seg.

I høst dukket det opp det som angivelig skal være spesifikasjonene til Nokia-modellen døpt D1C. Med en Snapdragon 430-prosessor vil den ikke bli i samme klasse som toppmodellene til Samsung, Apple og Huawei.

Er du også spent på hva Nokia og HMD har på lager?

 

Kilder:
The Economic Times,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse