Siden Windows Mobile ikke er en reel konkurrent i mobil-markedet lenger, er planen å bake Cortana inn i en helt ny assistant-plattform i Windows 10. Samtidig vil de kunne konkurrere med Amazon Echo og Google Home.
Siden Windows Mobile ikke er en reel konkurrent i mobil-markedet lenger, er planen å bake Cortana inn i en helt ny assistant-plattform i Windows 10. Samtidig vil de kunne konkurrere med Amazon Echo og Google Home.

Annonse


Dette er Microsoft «Home Hub» – slik skal de ta Google og Amazon med hemmelig storplan

Ifølge Windows Central jobber Microsoft med en utfordrer til Google Home og Amazon Echo – navnet på hjemmeassistenten er Home Hub.

Dette er ikke første gang vi hører om den, men nå vet vi mye mer.

Windows 10 er den trojanske hesten
Hemmeligheten til Microsoft skal visstnok være i programvaretilnærmingen, altså at assistenten bakes inn i Windows 10.

Home Hub er ikke en ny maskinvare-dings først og fremst, men programvare som altså har den store fordelen at den alltid har en skjerm, spesielt nyttig vil den være på 2-i-1-maskiner med berøringsskjerm.

Annonse


Samtidig er det planlagt pen-støtte. Dette skal være et stort prosjekt hos Microsoft med utrulling over flere Redstone-oppdateringer.

For alle, ikke bare en bruker
Håpet til Microsoft er at Home Hub blir så populært at alle i familien bruker den (inkludert er også et gjestemodus) – altså at flere personer får hjelp av den til en rekke ting, med Cortana innebygget og som alltid lytter, nye brukergrensesnitt basert på Microsofts nye designspråk Project NEON og API-støtte slik at tredjeparts-apper gis tilgang.

Dette er altså en slags stor-plattform og visuell forbedring av Cortana som også vil kunne vekke PC-er fra dvale med stemmekommandoer.

Med Hub kan Windows 10-PC-en låses opp uten passord og samtidig gi tilgang til det familiemedlemmene trenger (typisk bruksscenario er felleskalendere, noe alle kan se fra et velkomstgrensesnitt som oppsummerer dagen) takket være Windows Hello.

Støtter konkurrende plattformer
Ikke nok med det, men Home Hub skal bakes inn i apper til iPhone, Android og Windows 10 Mobile og støtte smarthjem-enheter som døråpnere, lys, musikk og varme med en helt ny «Connected Home»-app som støtter smarthjem-protokollene OCF (Open Connectivity Foundation) og OpenT2T (Open Translators to Things) – med andre ord vil Philips Hue og lignende enheter fungere med fra første sekund.

Såpass proaktiv er Home Hub at den vet når du kobler til et ny smartenhet i hjemmet, og derfra ber deg sette det opp.

Maskiner designet for Home Hub kommer
Selv om Microsoft ser på dette som et programvareprosjekt selv, betyr det ikke at det ikke kommer maskinvare fra andre:

De er visstnok i samtaler med Lenovo og HP som skal være interesserte i å selge alt-i-ett-maskiner laget for Home Hub og hjemmet med lansering sent neste år.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse