Gab er et nytt sosialt nettverk.
Gab er et nytt sosialt nettverk.

Annonse


Nytt sosialt nettverk fremmer ytringsfrihet

I kjølvannet av flere sensursaker den seneste tiden har det dukket opp et nytt sosialt nettverk som fremmer ytringsfrihet.

Fokus på ytringsfrihet
Gab er navnet på det nye nettverket som lover å sette brukerne først og skal være fritatt for partiskhet, ifølge skaperne. Dette er noen av funksjonene til tjenesten:

  • Brukerne legger ut «Gabs» som har en begrensning på 300 tegn.
  • «Gabs» kan bli stemt opp eller ned.
  • De beste «Gabs» er rangert etter stemmer.
  • Brukere kan følge og bli fulgt av andre «Gabbere».
  • «Gabs» vises kronologisk. Noe som både Twitter, Instagram og Facebook har valgt bort.
  • Emneknagger kan brukes slik som på Facebook og Twitter.

Les også: Her er beviset for at Twitter sensurerer Trump.

– Undertrykkelse av konservative kilder
Til Breitbart News forteller Andrew Torba, den 25-årige sjefen i Gab, at de seneste sensurhendelsene på sosiale medier er årsaken til at Gab ble laget.

Annonse


«Hvis jeg er nødt til å velge én bestemt hendelse som dyttet meg utenfor stupet, må jeg velge undertrykkelsen av konservative kilder og historier som den partiske Facebook Trendig Topic-avdelingen stod bak», sier han til Breitbart News, og legger til at mange brukere ikke er klar over hvor mye makt og påvirkning Facebook sitter på.

«Det er flere hundre millioner personer som får deres hovedkilder med nyheter og informasjon fra en håndfull selskaper i en av de meste progressive liberale byene i verden. Det er på tide med en endring.»

Vietnamkrig-bilde
En av de mest omtalte sensursakene i år er Twitters utestengelse av den konservative Milo Yiannopolous etter en krangel med Ghostbusters-skuespilleren Leslie Jones.

Her til lands har det svermet rundt det kjente Vietnam-bildet som fikk den norske rikspressen til for alvor å reagere mot Facebook. Forfatter Tom Egeland var en av dem som ble utestengt fra Facebook etter å ha delt bildet.

Facebook er også blitt beskyldt for å blokkere Wikileaks-lenker som avslørte Demokratenes «skitne triks».

 

Kilde:
CalebReport

Annonse


Annonse


Annonse