Milo Yiannopoulos har blitt utestengt fra Twitter.
Milo Yiannopoulos har blitt utestengt fra Twitter.

Twitter bannlyser konservativ homofil

Breibart-journalisten Milo Yiannopolous har blitt fjernet fra Twitter.

Twitter svarer
Årsaken til bannlysingen er fortsatt usikkert, men det spekuleres i at det er et resultat av en disputt mellom Yiannopolous og Ghostbusters-skuespilleren Leslie Jones på Twitter.

«Folk skal kunne dele sine mangfoldige meninger og tro på Twitter. Men ingen fortjener å bli utsatt for målrettet overgrep på nett og våre regler forbyr oppfordring eller deltakelse i målrettet trakassering», heter det i en uttalelse fra Twitter. De nevner dog ikke journalisten med navn.

– Slutten for Twitter
I en uttalelse til BuzzFeed forteller Twitter at avgjørelsen «er permanent og at de vil spore de andre kontoene han opprettet og slette dem også».

– Med denne feige utestengelsen av min konto, har Twitter bekreftet at det er trygt sted for muslimske terrorister og Black Lives Matter-ekstremister, men en ikke-sone for konservative. Twitter holder meg ansvarlig for handlingene til tilhengere og troll ved å bruke venstrelogikken. Hvor er Twitter-politiet når Justin Bieber-tilhengere kutter dem selv på hans vegne?, forteller journalisten til Breibart før han avslutter:

– Dette er slutten for Twitter. Der alle som bryr seg om ytringsfrihet har sendt en klar melding: du er ikke velkommen på Twitter.

Milo-sympatisører flokker nå til Twitter med emneknaggene #FreeMilo og #FreeNero.

 

Kilder:
Breitbart,
The Verge