Nå ser Apple på muligheten for å flytte produksjonen tilbake til USA.
Nå ser Apple på muligheten for å flytte produksjonen tilbake til USA.

Annonse


Nå kan iPhone bli produsert i USA

Rapporter om at Apple undersøker muligheter for å flytte produksjonen tilbake til USA har kommet til overflaten.

Apple har bedt om utredning
Det er kinesiske Nikkei Asian Review som melder om at Foxconn nå undersøker muligheten for å flytte produksjonen av iPhones til USA etter at Apple skal ha bedt både Pegatron og Foxconn om å se på muligheten.

Pegatron på sin side skal ha takket nei til å utrede denne muligheten videre med bakgrunn i at de anså kostnadsbildet til å være for komplisert.

Har tidligere lekt med tanken
Allerede i 2014 var Foxconn i samtaler med amerikanske myndigheter for å undersøke muligheten for å opprette flere produksjonsfasiliteter i USA, det var da ikke spesifikt snakk om fabrikker knyttet til produksjoner av iPhone.

Annonse


Handelskrig
Det politiske klimaet har endret seg noe siden Apple først gikk til sine produksjonspartnere for å undersøke denne muligheten, det var i juni i år at Apple skal ha fremmet forslaget.

Nå har Trump blitt valgt til president og tonen mellom Kina og USA er anspent. Trump, om enn noe uformelt enn så lenge, har gått ut og sagt at han ønsker å sette 45 prosent avgift på alle varer importert fra Kina. Kinesiske myndigheter på sin side har svart med lignende trusler.

Kostnadsdrivende
Produksjon av elektroniske enheter har blitt flagget ut til Kina i en årrekke nettopp fordi kostnaden med å produsere der er lavere enn i vestlige land, derfor er utfallet av en slik flytting uvisst. Apple har riktignok dype lommer, men analytikere spår at produksjonskostnaden kan nær dobles med en slik flytting.

Det vil være avgjørende for selskapet som også sliter med motgang i smarttelefonmarkedet, men som samtidig har klart å øke sin omsetning.

Både Apple og Foxconn har nektet å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse