Hvis Trump gjør som han truer med, kan kommende iPhone bli dyrere.
Hvis Trump gjør som han truer med, kan kommende iPhone bli dyrere.

Annonse


Frykter iPhone-salget vil lide hvis Trump innfører «straffetoll»

Kinesiske myndigheter frykter at salget av iPhone «vil lide» hvis den kommende, amerikanske presidenten Donald Trump innfører «straffetollen» han har truet med.

Handelskrig
Gjennom valgkampen truet den eksentriske eiendomsmogulen med å innføre en tollsats på 45 prosent på importvarer fra Kina. Dette i et ledd for å få blant annet Apple til å flagge hjem og produsere enhetene sine i USA.

«Hvis Trump pålegger en toll på 45 prosent på kinesiske importer, vil importen fra Kina til USA bli paralysert. Kina vil møte dette med et øye for øye. En bestilling på Boeing vil erstattes med Airbus, Salg av amerikanske biler og iPhoner i Kina vil oppleve en nedgang. Den nye presidenten vil bli fordømt for hans hensynsløshet, uvitenhet og inkompetanse og vil måtte ta konsekvensene», heter det i en uttalelse fra kinesiske myndigheter.

Økonomer advarer
Flere økonomer advarer mot at en slik handling kan føre til handelskrig mellom de to nasjonene og sette verdensøkonomien i revers:

Annonse


Trump vil raskt innse at Kina og USA er gjensidig avhengige av hverandre i handelsspørsmål, sier forsker Yang Cheng ved East China Normal University i Shanghai til NTB.

– Hvis han setter i verk slike tiltak for å bremse Kinas vekst, tror jeg det vil skape mange problemer for USA. Det vil også true stabiliteten på internasjonale finansmarkeder, sier Yang og legger til:

– Trump vil kanskje sette i verk noen tiltak, men før eller siden vil han forstå at det er bedre å ha Kina som partner enn som konkurrent, fiende eller trussel.

Vil ha dem til å flagge hjem
Det var tidligere i år at Donald Trump uttalte at han skulle få «Apple til å bygge de fordømte dataene sine i dette landet i stedet for andre land». Det fikk tek-siden Recode til å publisere en artikkel om hvor dyrere en «amerikansk iPhone» ville ha blitt.

Også forskere ved Massachusetts Insititue of Technology (MIT) regnet på hvor mye dyrere enn slik iPhone ville ha blitt. De estimerte med et påslag på rundt 30–40 dollar.

 

Kilder:
9to5Mac
Hegnar Online

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse