Microsoft uttaler at det var Activisions valg å dele opp spillerne.
Microsoft uttaler at det var Activisions valg å dele opp spillerne.

Annonse


Microsoft: Det var Activisions valg å dele opp Call of Duty

Fire dager før lansering dukket plutselig Call of Duty: Infinite Warfare opp i Windows Store uten noen forhåndsannonsering fra hverken Activision eller Microsoft.

Deler opp spillerbasen
Overraskelsen ble derfor ikke så stor da lanseringsdagen kom og spillerne kunne kjøpe spillet både via Steam og Windows Store. Dog var skuffelsen et faktum da det viste seg at kundene som hadde kjøpt spillet i de ulike butikkene, ikke kunne spille sammen.

Flere var raskt ute med å legge skylden på Microsoft og blant annet Universal Windows Platform, men selskapet selv bedyrer at det var Activision som valgte å dele opp spillerne.

«Vi støtter kryssplattform mellom enheter og plattformer for partnere som ønsker å aktivere det», uttalte en talsperson fra Microsoft til Windows Central.

Annonse


Støtter kryssplattform
En kilde Microsoft-siden har vært i kontakt med forteller at det var utelukkende Activisions valg med å dele opp spillerbasen og at det er ingenting i UWPs verktøysett som forhindrer kryssplattformstøtte.

Microsoft har tidligere invitert Sony og PlayStation til kryssplattformspilling på tvers av Xbox One og PlayStation 4. Responsen fra Sony har så langt vært lunken.

PS. Vi kaster vår dom over Call of Duty: Infinite Warfare i morgen.

 

Kilde:
Windows Central