Nå har en gruppe forskere klart å hacke en Tesla.
Nå har en gruppe forskere klart å hacke en Tesla.

Annonse


Kinesiske forskere klarte å hacke en Tesla

Oppdatert,15:32. Kommentar fra Tesla:

I en kommentar til ITavisen skriver en talsmann for Tesla i Norge følgende: «Det er ikke riktig at dette forekom ved å «sende kommandoer til bilen mens den søker etter ladestasjoner. Under 10 dager etter at vi fikk rapporten tilsendt, sendte vi ut en trådløs oppdatering som reparerer det potensielle sikkerhetshullet. Dette var avhengig av at bilen var fysisk i nærheten av og koblet til et ondsinnet wifi-hotspot, og hadde nettleseren aktivert. Den faktiske risikoen var dermed svært liten».

Selvkjørende biler skal kanskje gjøre oss sikre i fremtiden, men først må de bli sikre fra hackere og andre.

Tar sikkerhet på alvor
Tesla er kjent som et selskap som tar sikkerhet på alvor og har i det siste tatt flere steg for å sørge for å holde sine biler sikre.

Annonse


Blant annet har de tatt flere steg for å sikre autopiloten.

Oppdatert i går
Tesla har oppdatert operativsystemet sitt idag etter at en gruppe sikkerhets-forskere klarte å få tilgang til, og fjernstyre, en Tesla.

Ifølge Neowin skal dette ha skjedd ved at forskerene fant en måte å sende kommandoer til bilen mens den søker etter ladestasjoner. Når de var inne kunne de utføre forskjellige kommandoer på bilens systemer, som å starte vindusviskere, åpne dører og så videre.

 

Det mest skremmende i denne demonstrasjonen var uansett at de også blant annet kunne stoppe bilen mens den kjørte.

Det var en gruppe fra kinesiske Keen Security Lab som klarte å ta kontroll over flere Model S.

Kilde:
Neowin

Annonse