Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GM har igangsatt en tilbakekalling av 4.3 millioner biler etter at en programvarefeil har forårsaket dødsfall og skader. (Ill.: GM)

General Motors tilbakekaller over fire millioner biler grunnet alvorlig programvarefeil

Om du eier en 2014- til 2017-modell fra GM bør du lese dette.

Feilen har allerede forårsaket dødsfall og skader.

Svært alvorlig feil
Tilbakekaller nå 4,3 millioner biler over hele verden etter at de oppdaget en programvarefeil som hindrer at airbag utløses ved en kollisjon.

Denne samme feilen kan også hindre at setebeltene låses skikkelig, så langt har feilen blitt koblet til et dødsfall og tre skader i følge Gizmodo.

Les også: Tesla gjør endringer etter ulykker

Kollisjonsputer og belter
Det er amerikanske «National Highway Trafic Safety Administration«» (NHTSA) som har publisert en pressemelding med informasjon om tilbakekallingen.

Ifølge NHTSA så kan «visse kjøreforhold føre til at kollisjonsputens sensor- og diagnostikk-modul kan initiere en diagnosetest»

Det er under denne testen at utløsningen av kollisjonsputen og låsingen setebeltet ikke vil forekomme som normalt under en kollisjon.

Mange modeller påvirket
Modellene som blir påvirket av denne feilen inkluderer 2014-2016 modellene av Buick LaCross, Chevy SS, og de elektriske Chevy Spark-modellene.

Tilbakekallingen inkluderer også 2014-2017 modellene av Buick Encore, GMC Sierra, Chevy Corvette, Chevy Trax, Chevy Caprice og Chevy Silverado.

Les også: Tesla-eiere stoler kanskje for mye på autopiloten.

Disse påvirkes også
I tillegg påvirkes også 2015-2017 modellene av Chevy Tahoe, Chevy Silverado HD, Chevy Suburban, GMC Yukon, GMC Yukon XL, GMC Sierra HD, Cadillac Escalade, og Cadillac Escalade ESV.

Ifølge rapporten til NHSTA så skal GM informere eiere av de påvirkede modellene og programvaren det gjelder skal oppdateres uten kostnad.

ITavisen har kontaktet GM Norge for mer detaljer og oppdaterer saken når disse foreligger.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: GM, samferdsel, transport