Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pro-utgaven av Windows 10 er ikke lenger profesjonell. (Ill.: Microsoft)

Nå forbyr Microsoft muligheten til å skru av reklame i Windows 10 Pro

Det er ikke alt de gjør i jubileumsutgaven.

Samtidig som Epics Tim Sweeney og Microsoft krangler om Universal Windows Platform og Win32-programvare, har Microsoft gjort snikendringer i jubileumsutgaven til Windows 10 Pro som lanseres 2. august.

Dette er ikke lenger mulig
Det er ghacks som har avduket at det nå er umulig å:

  • Skru av Microsofts forbrukeropplevelser – dette er anbefalinger fra Microsoft, populær kalt reklame, på juslingo døpt en «opplevelse» i denne sammenheng
  • Skru av Windows Tips – du får tips for hvordan bruke Windows 10 om du vil eller ikke
  • Lås-skjermen kan ikke lenger endres på i samme grad
  • Deaktivere alle apper fra Windows Store – dette gjorde det mulig å deaktivere Store-apper og skru av anbefalinger til å oppdatere til den nyeste versjonen av Windows. Den gjorde det også mulig for brukerne å skru av automatisk nedlastinger og oppdateringer

Umulig å takke nei
Disse endringene kunne tidligere gjøres i regedit eller «Group Policy Editor» – du kan forsatt trykke på endringene i sistnevnte, men det vil ikke ha noen effekt lenger. Registerbehandleren er heller ikke mulig å lure.

For å kunne gjøre disse endringene må man ha Enterprise, Education eller Server-versjoner av Windows 10, altså ikke forbrukerversjonene.

Den største endringen er uten tvil at man ikke kan deaktivere «Microsoft Consumer Experiences». Dette er tjenesten som leverte blant annet Candy Crush til Windows 10-eiere.

Du kan altså ikke lenger: deaktivere tredjeparts-apper, lenker eller Store-apper etter installasjon av jubileumsutgaven.

 

 

Kilde:
ghacks

Stikkord: windows10