Vi elsker Sennheiers trådløse hodetelefoner.
Vi elsker Sennheiers trådløse hodetelefoner.

Annonse


Dette er de eneste hodetelefonene du trenger

«Sennheiser Momentum II Wireless er de beste hodetelefonene jeg har eid», skrev ITavisens Martin Størbu da han avslørte hva han har med seg på tur.

Superlyd uten en tråd
Nå har jeg også skaffet meg de samme, og brukt dem siden jeg besøkte Norge i forbindelse med 17. mai. Jeg er enig i Martins konklusjon: dette er for min del også de beste hodetelefonene jeg har eid.

Jeg har siden jeg kjøpte B&W P7 for et par år siden håpet på trådløse hodetelefoner med like god lydkvalitet, og jeg vil påstå at jeg ikke hører forskjell på Momentum 2.0 trådløst kontra kablet.

Momemtum 2.0 er svaret, men vi har måttet vente grunnet Bluetooth-problemer med de første forsendelsene. Produktet ble derfor trukket tilbake i mange måneder før det igjen dukket opp.

Annonse


Lydkvalitet
Hva angår kablede P7 låter disse svært godt, og kanskje litt bedre enn Momentum 2.0, men vi snakker her i hovedsak veldig små forskjeller, også testet med Oppos glimrende HA-2 DAC.

Vi var engstelige for at lyden skulle være skarp og tynn, spesielt fordi de har aktiv støyreduksjon og er trådløse. Vi leste også en skrekkanmeldelse på Amazon der kunden beskrev Momentum 2.0 Wireless som et headset som ikke var i stand til å levere annet enn sylskarp, trist metal-lyd man får fra gammeldags radiotelekommunikasjon – vi kunne ikke vært mer uenige.

Ei heller er lyden særegen tysk: disse låter like varme som P7. Dette er ikke headset for de som ønsker en nøytral lyd. Lydrepreuksjonen er fiklet med, den er ikke nøytral. Vi foretrekker dette, men det er fordi hjernen vår er forelsket i lyden til B&W sitt hodesett, og derfor justert seg selv.

Om vi hadde snudd og brukt Sennheisers HD 598 SE i noen dager, er vi ganske sikre på at vi hadde likt dem for det de er også (nøytrale). Vi diskriminerer ikke. Eller jo, kanskje litt akkurat nå.

Vi har alltid hørt hvor fantastiske lyddempingen til Bose skal være, så vi testet QuietComfort 25, og fant at de ytet dårligere på både støydemping og lydkvalitet.

Eieren av hodesettet var enig: Sennheiserne demper bedre. Lydkvaliteten er nærme HiFi-ligaen med Momentum på, mens Bose er mer i samme klasse som hodesett til noen hundrelapper.

Det blir spennende å høre hvordan nye, og trådløse, QuietComfort 35 yter.

P7 sitter bedre på
Den største forskjellen mellom de to når vi snakker komfort foretrekker jeg P7 som har litt større og mer åpne ørekopper, men begge leverer et lydbilde som er milevis foran Beats (aldri kjøp Beats) og andre ledende trådløse, og kablede, merker.

Parrer mot (minst) to enheter
Jeg har kjøpt en Bluetooth dongel til min stasjonære maskin, slik at jeg kan bruke hodetelefonene trådløst også mot den.

Vi er veldig happy for at hodesettet kobler seg til to enheter samtidig – da slipper vi å parre igjen flere ganger om dagen. I løpet av en dag skifter vi nemlig mellom mobiler og nettbrett.

Litt ekstra-parring blir det, men ikke så mye at det plager oss. Dessuten har vi aldri opplevd Bluetooth-problemer med disse: bare holde inne øverste knapp til stemmen forklarer deg at settet er klare til å koble seg til. Vi har opplevd skurring, men kun koblet mot Galaxy S7 Edge, og kun i noen sekunder.

Du kan også pause og bytte låt, styre volum og få tilbakemelding på batterilevetid. Alt med med samme knapp.

Martin erfarer han kan bruke hodetelefonene med en rekke enheter uten å parre på nytt – dette er dessverre ikke vår erfaring.

Lykkes med alt
Momentum 2.0 Wireless er et produkt som prøver å få til alt. Det er nesten en regel at dette ikke går – ikke denne gang.

Sennheiser har klart kunststykket å lage lekre, trådløse hodetelefoner som låter bra og som har over 20 timer batterilevetid (lades med micro USB).

Ikke nok med det, men de har aktiv støydemping også. Perfekt på flyet, og vi synes ikke dette forringer lydkvaliteten som på andre hodesett med aktiv støydemping har en tendens til å gjøre.

Igjen: trådløst med aktiv søtydemping (kan ikke skrus av ved trådløs bruk), høres disse omtrent like gode ut som kablede P7. For en prestasjon.

Karakter: 10 av 10.

[prisguide id=”226706″]

+ Nydelig, trådløs lyd
+ Lekkert design i svart eller hvitt
+ Holdet gående i over 20 timer
+ Smart kontroller
+ Veldig god lyd, også med aktiv støydemping aktivert
+ Brettes sammen: lette å ta med på tur

 

Annonse