Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google ønsker mer kontroll over Nexus. (Ill.: Google)

Slik skal Google drive Nexus-serien fremover

Ønsker mer kontroll over utviklingen.

Under et intervju på Code Conference i går uttalte Google-sjef Sundar Pichai at selskapet ønsker enda mer kontroll over Nexus-enhetene som snart kan inkludere et VR-hodesett.

Mer kontroll
– Vi kommer til å være mer sta når det gjelder designet på telefonene, fortalte Pichai og det gjelder spesielt ettersom Google føler de trenger å ta enhetene til neste nivå.

Google har brukt Nexus-enhetene som referanseenheter og har presenter flere nyvinninger i flere av enhetene. I fjor ble Nexus 5X – vår anmelder omtalte den som «den beste Android-telefonen jeg  har prøvd» – og 6P lansert med fingersensorer og det har nærmest blitt standard i nye Android-enheter.

Programvareinnovasjon
Det Google-sjefen fokuserte mest på under intervju, var programvare. Tradisjonelt sett leveres standardversjonen av Android på Nexus-enhetene, det kan endre seg i tiden fremover.

– Du vil oppleve at vi legger til nye funksjoner på toppen av Android på Nexus. Det er mye programvareinnovasjon som kan skje, uttalte Pichai.

Dette samsvarer godt med rapportene som dukket opp i starten av februar tidligere i år. Den gang meldte The Information at Google ønsker Apple-liknende kontroll over Nexus-serien.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: android, Google, nexus