Det amerikanske justisdepartementet bruker IBM-maskiner fra 1970-tallet

Amerikanske myndigheter bruker milliarder på gamle IT-systemer.
Amerikanske myndigheter bruker milliarder på gamle IT-systemer.

Ifølge en ny rapport fra Government Accountability Office (GAO) bruker amerikanske myndigheter milliarder av dollar på å vedlikeholde gammel teknologi.

Milliarder av dollar
Mentaliteten som ligger til grunn er «hvis det ikke er ødelagt …», men problemet er at mye av dette er ødelagt, sårbare og gått ut på dato.

I fjor brukte amerikanske myndigheter 80 milliarder dollar, rundt 660 milliarder kroner med dagens kurs, på IT-systemer. 61 av de milliardene dollarene, rundt 505 milliarder kroner, ble brukt på drift og vedlikehold. Resten ble brukt på utvikling og forbedringer, blant annet kjøp av nye systemer.

Annonse

På høsten i fjor krasjet Windows 3.1 en fransk flyplass.

Maskiner fra 1970-tallet
GAO skriver om et system som det amerikanske justisdepartementet bruker for å overvåke sikkerhet og informasjon om innsatte, fortsatt bruker COBOL. Dette er et programmeringsspråk som dateres tilbake til etterkrigstiden, skriver ZDNet.

Et annet system som overvåker farlige materialer som transportdepartementet bruker, er over fire tiår gammelt. I tillegg kjører flere av serverne til Homeland Security på Windows Server 2003 – som ikke har blitt støttet av Microsoft på flere år.

For ikke å glemme et koordinasjonssystem for atomvåpen brukt av justisdepartementet kjører på en IBM Series/1-maskin. Denne maskinen dateres tilbake til 1970-tallet og diskettstasjonene.

I juni i fjor skrev vi om den amerikanske marinen som betaler Microsoft titalls millioner dollar for å holde Windows XP flytende noen år til.

 

Kilde:
ZDNet

Annonse
Annonse