Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SVCHOST-feilen i Windows XP er endelig rettet i en ny oppdatering.

USAs marine holder Windows XP flytende

Betaler titalls millioner til Microsoft for fortsatt støtte.

Operativsystemet som offisielt er dødt, men nekter å dø, holdes nå i live av det amerikanske militæret. Det viser seg nemlig at den amerikanske marinen er såpass avhengig av Windows XP, at Space and Naval Warface System Command (SPAWAR) har signert en avtale med Microsoft på drøyt 70 millioner kroner for å vedlikeholde Windows XP til de kan overføres til nye systemer.

Ifølge avtalen vil det gi SPAWAR «tid til å migrere fra det nåværende utgåtte systemet til en nyere produktversjon godkjent for bruke land- og vann-nettverkene, og vil tilby hurtigreparasjon for å minimere risiko samtidig som det sørger for støtte … »

En stor prosess

Med rundt 100 000 maskiner kjørende på det fjorten år gamle operativsystemet, vil det ta tid for den amerikanske marinen å transitteres til et nyere system. Dette blir særlig forverret av det svært strenge sikkerhetskravet til militæret, men også alle de spesielle funksjonene som ofte blir brukt. Det er en liknende situasjon med den amerikanske hæren, som også ønsker å gjøre seg mindre avhengige av Windows XP.

Kilde:
Winbeta

Stikkord: Microsoft, windows xp