Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forbrukerversjonen av Project Ara nærmer seg med stormskritt

Se en ny «Project Ara»-video

Under IO 2016 kom Google med mer informasjon om Project Ara, blant annet at selskapet nå flytter prosjektet ut fra ATAP og inn i sin egen divisjon.

Endelig en forbrukertelefon
Ryktene har vært mange om selskapets planer om å bygge egen hardware og endelig er Project Ara i ferd med å materialisere seg etter mange forsinkelser.

Ved å flytte Ara ut av forsknings og utviklingsavdelingen ATAP og plassere den i sin egen divisjon ledet av tidligere Motorola sjef Rick Osterloh så kommuniserer Google at de nå er klare til å ta telefonen ut til forbrukere snart.

Bytt moduler i fart
Som selskapet tidligere har vist så kan modulene til en Ara telefon byttes mens telefonen er i bruk, og man trenger ikke starte den om slik som med LGs modul-konsept.

For eksempel kan du si «OK Google eject camera» for å for å få telefonen til å «slippe» kameramodulen.

Utviklerversjon til høsten
I følge Google selv kommer en utviklerversjon til å slippes til høsten og forbrukerversjonen er satt til å komme i 2017, noe mer presis slippdato for den er fortsatt ikke klar.

Utviklere kan skrive seg opp allerede nå.

Imponerende spesifikasjoner
Hver telefon har seks områder hvor moduler kan plasseres og disse er generiske slik at alle moduler kan plasseres der hvor det er ledig.

Disse områdene på telefonens bakside bindes sammen med den nye åpne Unipro standarden som kan yte opptil 11.9 gigabits i begge retninger.

Se den nye teaser-videoen til Ara her:

Kilde:
The Verge

Annonse
Stikkord: ATAP, Google, ProjectAra