Annonse


En ny mobil-revolusjon kan starte neste år

Vi meldte i oktober i fjor at Google hadde planer om å lage mobiler basert på et modul-system.

En Android-mobil til 300 kroner
Dvs. at du kan oppgradere akkurat de komponentene du trenger, og ikke betale overpris for en haug med maskinvare du aldri kommer til å bruke. Nå er prosjektet mye nærmere forbruker-lansering med mer håndfast informasjon.

For det første produktet skal komme i salg allerede januar neste år, og for det andre får den første mobilen en startpris på 50 dollar (300 kroner) – en grå kjedelig liten klump er det visstnok, dette for å inspirere folk til å gjør egne modifikasjoner.

Annonse
Gjør som du vil
Dette blir selvsagt intet råskinn, men poenget er at du vil kunne kjøp større skjerm, en kjappere CPU og andre moduler om du skulle ønske deg mer skjermareal og/eller fart.

Project Ara-mobiler kjører ikke så veldig overraskende Android – samme OS blir forøvrig oppgradert i desember i år for å støtte den spennende nye maskinvare-plattformen.

(Ill.: Google)
Eksempel på en ekspansjonsmodul. Tanken er at utviklere over hele verden endelig skal få lov å drive med annet enn bare programvare takket være 3D-printere. (Ill.: Google)

Januar 2015
Project Ara vil ikke bare kanskje kunne revolusjonere mobil-bransjen på sikt, men også 3D-printere. Tredjeparts-utviklere vil nemlig kunne lage sine egne moduler ved hjelp av en slik maskin.

Det høres «science fiction» ut hele prosjektet, men med en spikret lanseringsmåned allerede tidlig neste år, ser det jaggu ut at denne fremtidsvisjonen blir realitet kjappere enn vi hadde trodd.

Phoneblocks har blitt til Project Ara:

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse