Over 270 millioner passord på avveie

En gigantisk kontodatabase er avslørt.
En gigantisk kontodatabase er avslørt.

Hold Security har avslørt at nesten 300 millioner passord er på avveie.

Gigant-hack
Heldigvis for oss i Norge eller USA er det i hovedsak snakk om Mail.ru-passord, men også passord fra Google, Yahoo og Microsoft-epostkontoer er stjålet.

Oppdagelsen er en av de største siden angrepene på store amerikanske banker for to år siden. Den ferske informasjonen kommer fra sikkerhetsselskapets Alex Holden som tidligere har avdekket innbrudd hos Adobe, JPMorgan og Target.

Annonse

«Etter å ha eliminert duplikater inneholder basen nesten 57 millioner Mail.ru-kontoer», melder Reuters.

Tjenesten har hver måned 64 millioner aktive brukere. Flere titalls millioner kontoopplysninger relatert til Gmail, Yahoo og Microsoft er også i hackerdatabasen  – det samme er hundretusenvis av kontoer fra tyske og kinesiske epost-tilbydere.

– Det er mer
Holden skriver på sikkerhetsselskapets blogg noe skremmende:

«Historien slutter ikke med det første. Vi avdekket at hackeren skjulte noe for oss. Etter flere dager med kommunikasjon og strategiske stemmer på hans sosiale medier-profiler, delte han mer informasjon.

Til syvende og sist vet vi nå at denne gutten fra et lite tettsted i Russland hentet inn over 1,17 milliarder kontoer. 272 millioner av disse er unike. 15 prosent av disse kontoene har vi ikke sett før.»

 

Kilder:
Reuters
Hold Security

Annonse
Annonse