Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Korttyveriene fra Target-kjeden i USA får stadig større omfang. (Ill.: Wikipedia/CC)

Kan ha rammet 110 millioner

Target-skandalen mye større enn antatt.

Like før jul skrev vi om den amerikanske butikkjeden Target, som nylig ble utsatt for et gigantisk tyveri av kortopplysninger .

Langt flere rammet
Mens de første meldingene gikk ut på at 40 millioner kunder var rammet, viser det seg nå at over 70 millioner er berørt av datatyveriet som startet 27. november i fjor og varte fram til 15. desember.

Men skandalen kan være enda større enn det. For CNet hevder at så mange som 110 millioner kan være rammet.

Database-innbrudd og kasse-avlesing
Tyvene som brøt seg inn i databasene til butikkjeden fikk med seg kortnumre, navn, postadresser, telefonnumre og e-postadresser.

I tillegg installerte de i følge sikkerhetseksperten Brian Krebs avlesingsutstyr i magnetkortleserne ved kassene i 1797 av kjedens butikker i USA.

– Følg med!
Da den massive, kriminelle aksjonen ble oppdaget ba kjeden kundene for sikkerhets skyld følge ekstra godt med på sine kontoer.

Samtidig forsikret de at det ikke var noen fare for at penger forsvinner.

Mindre kjekke nå
Nå er tonen litt mindre kjekk.

– Jeg skjønner det er frustrerende for våre kunder å få vite at denne informasjonen ble stjålet, og vi er oppriktig lei oss for at de må gjennomgå dette, sier Targets toppsjef Gregg Steinhafel. 

Kan ikke love noe
Denne gangen kan ikke kunden love at penger ikke forsvinner, men sier tvert i mot at kundene ikke under noen omstendighet vil bli holdt ansvarlig for beløp som måtte forsvinne.

Til søksmål
Kundene er imidlertid ikke fornøyd med dette, og en del av dem har nå gått til søksmål mot kjeden.

Saksøkerne mener at de ikke ble informert om tyveriet før lenge etter at det skjedde, og at dette har medført betydelig risiko for dem.

Kilde:
BBC
CNet

Les også: Datavirus i kassa rappet IDer (digi.no)

 

 

 

 

 

Stikkord: kortsvindel, sikkerhet