Netflix-sjef Reed Hastings er ikke redd for at VPN-blokkeringen skal slå negativt ut - i hvert fall ikke enda.
Netflix-sjef Reed Hastings er ikke redd for at VPN-blokkeringen skal slå negativt ut - i hvert fall ikke enda.

Annonse


Netflix: – VPN-blokkeringen skader ikke oss – åpner for lokal-lagring

I januar varslet Netflix at de mer aktivt skulle blokkere VPN-titting.

Les også: Titusenvis av brukere protesterer mot Netflix.

Skadet ikke tallene
Etter den varslede blokkeringen av VPN-IP-er har mange kommunisert sin misnøye mot at innholdet er langt mer tafatt i store deler av verden kontra opphavslandet USA, men det bekymrer ikke Netflix-sjef Reed Hastings.

Ifølge grunderen har ikke selskapet tapt penger på den mer aggressive strategien. – Det er en veldig liten gruppe som roper om dette. Dette er egentlig irrelevant for oss, noe du ser i kvartalsrapporten, forklarte Hastings.

Annonse


Netflix-CFO David Wells argumenterte at Netflix vokser kraftig i USA, og at de har klart å etablere seg i enda flere land. Med andre ord ser det ikke ut til at blokkeringen er noe de aller fleste tenker på, men i stedet er en kampsak for de med mer teknologisk kunnskap om personvern og digitale rettigheter som interessefelt.

Les også: EU vil stoppe Netflix sin region-blokkering.

Gjør det vanskeligere
Netflix bruker nå hundrevis av forskjellige sub-domener for å lure de som prøver å hente innhold som egentlig ikke serveres i landet.

Derfor er det nå mye dyrere for VPN-tilbyderne å tilby alt innholdet, fordi all trafikk må sendes gjennom serverne i stedet for kun den informasjonen som har ansvaret for geo-lokasjon.

Offline-titting?
Netflix har alltid sagt at det å lagre film og TV lokalt på enheten ikke kommer på tale, men nå kan dette komme til å endre seg. Årsaken er økt konkurranse, blant annet fra Amazon (som allerede støtter lokallagring), og det faktum at svært mye nett-båndbredde i verden brukes til strømmevideo.

De har nå altså døra på gløtt for denne funksjonen. Vi tror nok muligheten kommer, men med visse begrensninger i forhold til hvilket innhold du kan lagre og hvor lenge.

Kilder:
TorrentFreak
Tech Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse