Netflix sier de har videreutviklet plattformen sin for å ta de som lurer seg rundt region-sperren - den nye sperren aktiveres om noen uker.
Netflix sier de har videreutviklet plattformen sin for å ta de som lurer seg rundt region-sperren - den nye sperren aktiveres om noen uker.

Annonse


Nå setter Netflix foten ned for amerikansk Netflix i Norge

Netflix setter nå foten ned for region-tukling melder selskapet i et blogg-innlegg.

Allerede i januar i fjor varslet vi at noe slik kunne komme til å skje.

Over og ut?
«Om alt vårt innhold var tilgjengelig globalt, ville det ikke vært nødvendig for våre medlemmer å bruke proxy-er eller unblockers», starter det ferske innlegget på Netflix-bloggen.

Mange av dere har nok allerede skjønt hvor de neste setningene bærer:

Annonse


«I løpet av de kommende ukene vil de som bruker proxy-er eller andre metoder bare få tilgang til tjenesten i landet de er i. Vi er sikre på at endringen ikke kommer til å endre noe for de som ikke bruker proxyer.»

«Vi vil fortsette å respektere og håndheve innholds-lisensieringen basert på sone», heter det i innlegget hvor det påpekes at de er klar over at slik tjenester videreutvikler seg, men at de også gjør det samme for å stoppe slike tjenester fra å fungere.

Les også: Få tilgang til alle de hemmelige Netflix-kategoriene.

Hvordan skal de stoppe alle tjenestene?
Hvordan de gjør det, eller hvilke tjenester som eventuelt er berørt, nevnes ikke – kanskje er dette bare ord for ikke å komme i klammeri med Hollywood?

Det blir interessant å se om tjenester som Hola Unblocker, som er en av de best populære, nå vil slutte å fungere. Om ikke, kan ikke Netflix si de gjør noe særlig for å stoppe bruken.

Netflix hevder uansett at de har kommet videre med å lisensiere mer innhold til flere steder i verden, men de innrømmer samtidig at det er et stykke å gå.

 

Kilde:
Netflix

Annonse