Annonse


Er dette slutten på amerikansk Netflix i Norge?

Å bruke tjenester som Mediahint og Unblock-Us til å få tilgang til amerikansk Netflix i Norge kan snart bli mer komplisert.

Nye krav fra Hollywood
Selskapet presses nemlig av underholdningsindustrien til å sette en stopper for akkurat dette – blant annet har de oppdatert Netflix-appen slik at den ikke lenger kan koble seg til en annen DNS enn Google sin.

Netflix har også blokkert en rekke VPN-IP-adresser, men siden blokkeringen kun er i testfasen er sjansen for selv å oppleve problemer relativt liten.

Les også: Netflix: – Glem det!

– Første gang vi har hørt om noe slikt
TorGuard er en VPN-leverandør som i desember merket at kundene hadde hyppige problemer med å koble seg til:

«Dette er en helt ny utvikling. For noen uker siden fikk vi høre fra en håndfull kunder at Netflix var blokkert grunnet VPN eller proxy-bruk. Dette er første gang vi har hørt Netflix vise en slik feilmelding til en VPN-bruker», forklarer TorGuards Ben Van der Pelt til TorrentFreak.

Men Netflix sitt forbud skal ha vært begrenset, og TorGuard fikk logget på brukerne sine ved å rute brukerne via et annet sted i USA.

Det blir nok mer av dette
Van der Pelt tror blokkeringen kun er i en testfase, og at det kommer til å bli mye verre.

Netflix kommer til å bruk en kombinasjon av brukerens tidssone og GPS ved bruk av mobil-appen, og sammenligner så dette med tidssonen til IP-adressen, som tiltak for å gjøre underholdningsbransjen fornøyde og innholdet på riktig side av landegrensene.

TorGuard sier at de vil løse kundenes problemer om Netflix fortsette å utvide blokkeringen. 

Unblock-Us hjelper allerede kunder som har problemer.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse