Titusenvis av brukere protesterer mot blokaden av VPN- og proxytjenester.
Titusenvis av brukere protesterer mot blokaden av VPN- og proxytjenester.

Annonse


Titusenvis av brukere protesterer mot Netflix

Mens Netflix fortsetter å utvide sin blokade av VPN og proxy tjenester så vokser misnøyen blant brukere av tjenesten.

Les mer av vår dekning av Netflix her.

Ikke bare “VPN Pirater” som påvirkes
Det er ikke bare de som vil omgå geografiske sperrer som påvirkes av denne blokaden, men også de som bruker VPN for å sikre sin kommunikasjon. Dette får personvern-aktivister og bekymrede brukere til å se rødt. Nå har titusenvis av brukere signert en kampanje for å få selskapet til å revurdere standpunktet sitt i denne saken.

Vi har skrevet om dette tidligere i saken “Nå setter Netflix foten ned for amerikansk Netflix i Norge”.

Annonse


Må tekkes bransjen
Som et resultat av at Netflix vil tekkes den tradisjonelle film og tv industrien så har det blir vanskeligere å bruke VPN tjenester og proxyer for å få tilgang til innhold utenfor din geografiske lokasjon.

Ved å bruke kommersielle svartelister så kaster Netflix et for bredt garn i denne saken. Dette påvirker også betalende kunder som kun ønsker å beskytte sitt privatliv eller av andre grunner bruker VPN tjenester for å sikre sin kommunikasjon.

Flere populære tjenester
TorrentFreak har holdt et øye på utviklingen i denne saken og har registrert at servere fra tilbydere som ExpressVPN, Mullvad, PIA og StrongVPN har blitt lagt til i listen over blokkerte tjenester.

Det er også nå klart at flere brukere blir blokkert selv om VPN-serveren de benytter er i samme land som de.

Ironisk nok ser det også ut til at Netflix også sperrer tilgang til sitt eget innhold, som de altså eier rettighetene til selv.

OpenMedia tar opp kampen
Netflix sin totalitære tilnærming til denne problemstillingen møter sterk motstand fra flere hold, og nå har OpenMedia tatt opp kampen. OpenMedia er en organisasjon for digitale rettigheter og oppfordrer med sin kampanje Netflix til å revurdere sin fremgangsmåte. Kampanjen er allerede signert av over 33 000 personer i følge TorrentFreak.

– Personvern er stor prioritet for oss som en organisasjon for digitale rettigheter og VPN er kanskje den enkleste og mest brukervennlige måten som vanlige Internettbrukere kan beskytte sine aktiviteter, uttaler David Christopher talsmann for OpenMedia til TorrentFreak.

– Sett i sammenheng med hvor stor andel av befolkningen som benytter NetFlix så vil det være et stort skritt tilbake om  de alle ble tvunget til å ikke bruke VPN, legger han til.

Det finnes bedre metoder
OpenMedia forfekter at geo-blokader er en lite effektiv og lite finmasket måte å løse problemstillingen på. Som mange før dem legger de vekt på at en bedre løsning ville være å binde tilgang til innhold opp mot adressen som tilhører kredittkortet som benyttes til betaling.

– Vi koker opp (sic!) opp en plan for å ta denne  meldingen direkte til Netflix, og håper at hvis nok brukere sier fra så vil Netflix lytte til sine kunder og finne en bedre løsning sier Christopher til TorrentFreak.

I et aksjonær-intervju forrige måned sa CEO for Netflix, Reed Hasting, at de neppe kommer til å se noen innvirkning av denne blokaden i antall brukere.

Hva synes du om at serier og filmer slippes i forskjellige områder til forskjellige tider? La oss høre din mening i kommentarene.


Kilde:
TorrentFreak
OpenMedia

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse