Gartner og IDC rapporterer blodrøde tall for PC-produsentene.

Annonse


Gartner og IDC: Verste PC-nedgang siden 2007

Både Gartner og IDC er enige om at PC-salget opplevde sitt største fall på nesten ni år og samtidig markerte det sjette kvartalet på rad med nedgang.

Gartner
Ifølge Gartners estimater leverte PC-produsentene 64,8 millioner PC-er i løpet av årets første kvartal. Det er en nedgang på 9,6 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

De største PC-produsentene, Lenovo, HP og Dell, opplevde alle en nedgang i leveranser, mens Asus og Apple, henholdsvis fire og fem på listen, kunne markere en liten økning på verdensbasis.

Kun Asus og Apple øker leveransene.
Kun Asus og Apple øker leveransene.

Les også: Dette er HPs ultratynne PC.

Annonse
Ikke Surface-familien og iPad Pro
IDC definerer PC-er på en litt annerledes måte enn Gartner og har ikke med enheter med avtakbart tastatur, som Surface Pro 4, Surface Book og iPad Pro. Dermed er resultatet deres enda lavere enn Gartners.

Ifølge IDCs estimater ble det levert 60,6 millioner PC-er i perioden januar–mars i år. Dette gir en nedgang på hele 11,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

IDC har ikke PC-er med avtakbart tastatur i beregningen.
IDC har ikke PC-er med avtakbart tastatur i beregningen.

Tallene viser nedgang for samtlige av PC-produsentene blant topp fem der HP opplever det største fallet med en nedgang på 10,8 prosent.

Les også: – PC-salget til Apple faller for første gang på to år.

Optimistiske
Selv om disse tallene ikke er særlig positive, er både IDC og Gartner litt mer optimistiske på resten av året og tror at takket være maskinvareoppgraderinger mot slutten av året, samt innkjøp av student-PC-er, kan by på en aldri så liten oppgang for PC-produsentene.

Har du planer om å kjøpe ny PC i år?

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse