Cortana skal være over alt, det er det ingen tvil om, men nå skal hun også samarbeide med roboter som kan utføre alle mulige slags oppgaver for deg.
Cortana skal være over alt, det er det ingen tvil om, men nå skal hun også samarbeide med roboter som kan utføre alle mulige slags oppgaver for deg.

Annonse


Hvorfor i all verden satser Microsoft på lynmeldings-roboter?

Silicon Valley (ITavisen:) Microsoft hevder at vi skal chatte med intelligente roboter i nær fremtid. Hvorfor?

Følg Build 2016.

Disse to skal forme hverdagen din
Derrick Connell er Bing-sjef, mens Lili Cheng er forsker på sosial kommunikasjon hos Microsoft. Begge stilte for å snakke til pressen om robot-lynmeldinger som en plattform (Bot Framework).

– Vi har en versjon av Skype nå med robot-lynmeldingstøtte (last ned), og vi skal bringe Cortana inn i dette, innleder Connell. Vi bygger på mer enn 10 år med Bing-teknologi, forklarer han.

Annonse


Cortana kommer til Xbox neste år.

Tror dette blir like viktig som å ha en nettside
– Vi tror alle selskap kommer til å ha en robot i fremtiden, akkurat som de har en nettside. Dette for å kunne kommunisere med kundene sine på mobil. Vi forventer ikke at alle selskaper klarer dette alene, derfor vil de kunne bruke verktøyene vi tilbyr.

– Det kommer en utviklertest av Cortana med robot-støtte. Roboten skal utføre oppgaver, som å bestille pizza, mens Cortana vet hva som skjer og kan snakke til deg, blant annet takket være Bing-integrasjon.

Cheng:- Man har en app og en nettside, men mangler verktøyet for å kommunisere med kundene. Hvordan kan vi gjøre dette annerledes? For eksempel å bestille pizza fra Dominos ved å skrive til roboten, eller finne ut hvor neste presentasjon holdes på Build 2016.

Fra venstre: Lili Cheng og Derrick Connell.
Fra venstre: Lili Cheng og Derrick Connell.

Slik kan det bli i fremtiden
Connell: – Det er tre typer samtaler vi tror kommer til å være viktige. Først: menneske til menneske. Vi tror disse samtalene kan bli mer interaktive med kort. Diskuterer vi hoteller bør det komme opp informasjon om dette hotellet automatisk. Det er det viktigste å starte med, tror jeg.

Det andre er menneske til skyen. Cortana blir spurt om 1 million ting hver eneste dag. «Hei Cortana, hent denne informasjonen for meg, jeg bryr meg ikke hvilke kilder du henter fra».

– Den tredje vektoren er menneske til robot. Cortana vil kjenne til alle robotene på nettet, og hente dem inn i samtalen automatisk.

– Vi tror også at roboter kan brukes i gruppesamtaler, for eksempel om man planlegger en tur med venner. Roboten kan utføre bestillinger og tilby relevant informasjon i forhold til hva som blir kommunisert.

Cheng: – Jeg mener at personvernet må bli bedre. Hva skal roboten lytte og si ifra at den gjør akkurat det? Vi må følge med og lære.

Cortana integreres nå i mange store apper.
Cortana integreres nå i mange store apper.

– Kan være det største siden «App Store».

Lærte av Slack og Uber
Cheng: – Kan vi koble dette til epost, Slack, Uber, Telegram? Kan vi gjøre dette mye enklere for deg som utvikler? Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for utviklerne å eksprimentere med tredjeparts-tjenester.

Det første vi gjorde var å kontakte Ben Brown som bygger roboter for Slack. Vi lærte masse av dem. Vi har virkelig prøvd å skape verktøy som er naturlige i forhold til utviklerverktøy de allerede bruker, dessuten er vi på GitHub.

– Sosiale medier er ikke så spennende lenger. Vi mener roboter er noe alle bør oppleve selv, men det er fortsatt tidlig, vi vet ikke helt hvordan dette kommer til å fungere, erkjenner hun.

Cortana over alt
– Vi ønsker at Cortana skal være uavhengig. Når man er i Windows er Cortana veldig trent til å gjøre ting i Windows for deg. Når du er i Skype skal Cortana også lære deg hvordan man bruker Skype best mulig, inkludert å levere informasjon om vær og nyheter.

– Uansett hvilken plattform man er på, skal Cortana tilby slik grunnleggende funksjonalitet. Uansett vil Cortana kunne fortelle deg hvordan du skrur av Windows PC-en din selv når hun brukes i Skype. Hun lever i skyen, derfor er dette mulig, forklarer Connell.

Dette sier Microsoft
«Cortana Intelligence Suite, tidligere kjent som Cortana Analytics Suite, bygger på ledende research innen big data, maskinlæring, analyse og intelligente bots. Kombinert med Microsoft Azure gir dette virksomheter og utviklere muligheten til å skape intelligente løsninger, inkludert apper som lærer om vår verden og bots som interagerer med brukeren på personlige, intelligente måter.

Microsoft lanserte onsdag utvidelser i Cortana Intelligence Suite, begge som preview. Microsoft Cognitive Services er en samling av intelligente APIer som lar systemer se, høre, tale, forstå og tolke våre behov gjennom naturlige kommunikasjonsmåter. Microsoft Bot Framework kan benyttes av utviklere – uansett programmeringsspråk – til å bygge intelligente bots som lar brukere chatte naturlig på et bredt utvalg plattformer og kanaler slik som SMS, Office 365, Skype, Slack og flere.

Microsoft lanserte onsdag også Skype Bot Platform, som inkluderer SDK, API og Workflows i den nye Skype Bot Portal. Med denne plattformen kan utviklere lage bots som utnytter Skypes ulike kommunikasjonsformer som tekst, tale, video og interaktive 3D-karakterer. Kunder kan komme i gang med Skype Bots ved å laste ned de nyeste Skype-appene for Windows, Android og iOS. Utviklere kan begynne å bygge Skype Bots i dag gjennom Skype Bot Platform og nå ut til flere hundre millioner Skype-brukere.»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse