Facebook har vokst til å bli den største på mobil direktestrømming,

Annonse


– YouTube ligger etter i kappløpet om mobilstrømming

I går dukket det første ryktet om en Periscope- og Facebook Live-konkurrent fra YouTube, opp.

Noe de bør jobbe med
Google har nektet å kommentere ryktene, men ifølge gode kilder vil appen, YouTube Connect, lanseres til Android og iOS om kort tid.

«Hvis de ikke jobber med en slik app, er det noe de absolutt må starte med. Den tidligere digitale videokjempen, er udiskutabelt allerede bak konkurrentene når det kommer til mobilvideo», skriver Fortune.

Facebook nevnes som lederen i dette kappløpet, mye takket være deres massive størrelse og hvor mange de faktisk kan nå, men mobilstrømming var en ting lenge før Facebook slengte seg med. Blant annet fra Meerkat (som nylig annonserte endring i fokus), Periscope og Snapchat.

Annonse


Les også: Dette er Periscope, og derfor frykter Hollywood tjenesten.

Facebook er størst
«Og hva har YouTube gjort i den perioden?» spør Fortune og nevner ting som YouTube Capture fra 2012 som gjør det mulig å lagre og redigere video og laste den opp til Facebook og andre sider. I tillegg til Creator Studio som tilbydde begrenset direktestrømming.

«Facebooks fokus på video er bare en del av selskapet pågående og omfattende innsats som har pågått i over et år nå, og de har lykkes: Det sosiale nettverket kan skilte med over åtte milliarder videovisninger daglig (dette kan dog kritiseres med tanke på hvordan «visning» er definert som tre sekunder eller mer på Facebook», skriver Fortune om Facebook.

Ligger i bakleksa
Når eller hvis YouTube Connect blir lansert, er det ganske klart at de allerede er sent ute til festen, og Fortune skriver at dette betyr ikke at selskaper som er sent ute, ikke kan lykkes.

«Google var tross alt sent ute i søkemarkedet også, men der ser det ut som de har gjort det OK. Men gitt YouTubes historie, ville en kanskje trodd at de var i fronten i mobilstrømmemarkedet, ikke ligge i bakleksa», avslutter Fortune.

 

Kilde:
Fortune

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse