Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HBO krever nå at Periscop fjerner opptakene av Game of Thrones, etter at mange brukere strømmet episoder gjennom appen. (Ill.: HBO / Periscope)

Dette er Periscope, og derfor frykter Hollywood tjenesten

Brukte appen for å strømme Game of Thrones.

Det er bare noen uker siden Meerkat ble lansert. Denne appen gjør det mulig for hvem som helst å strømme video fra telefonen og ut til hele verden. 

Meerkat ble en hit under årets South by Southwest-festival (SXSW), og selv om appen ikke er gammel, har den allerede fått over 400.000 brukere, ifølge Meerkat-sjef Ben Rubin. 

Nylig kom Twitter med sin egen konkurrent. Periscope, en app som minner stort om Meerkat. Twitter kjøpte Periscope i januar, og tjenesten har siden da hatt betastatus. 

Også i denne appen er poenget at brukeren skal kunne direktestrømme video fra telefonen og ut i den store verden. 

– Bør forhindre brudd 

Nå får den imidleritd kritikk fra en stor medieaktør, nemlig HBO. 

Brukere Periscope skal nemlig ha brukt appen for å strømme video fra HBOs populære serie Game of Thrones. HBO reagerer kraftig på dette og krever at innholdet fjernes. 

– Vi er klar over Periscope, og har sendt brev om fjerning, sier en talsmann i HBO, ifølge Hollywood Reporter. 

– Generelt sett synes vi utviklere bør ha verktøy som på forebyggende vis forhindrer brudd på kopibeskyttet materiale, og at de ikke bare bør basere på å bli varslet (når noe brytes). 

Må selv rapportere

I Perioscopes brukervilkår står det opplyst at de ikke støttet kopibeskyttet materiale, men foreløpig må brukere selv rapportere om slikt innhold. 

Game of Thrones hadde premiere på søndag, men allerede før premiere hadde de fire førte episodene lekket på ulike piratnettsteder. 

Hvor mange som fulgte med via Periscope vet vi ikke, men problemstillingen er uansett interessant.

Periscope handler om å strømme det som er rundt personen akkurat der og da, så det høres ikke ut som en enkel oppgave å skulle fjerne muligheten for å strømme kopebeskyttet materiale.

Men et annet spørsmål er jo; hvem gidder å se Game of Thrones gjennom Periscope? 

Kilde: 
The Verge / The Hollywood Reporter

Annonse
Stikkord: Game of Thrones, hbo, Periscope