IT-selskapene drar inn vanvittige summer.

Annonse


Slik tjener Apple, Google og Microsoft pengene sine

ZDNet har gjennomgått økonomiene til de tre IT-gigantene og skrevet om hvor de faktisk henter inntektene sine fra.

Forskjeller
I fjor ble Google til Alphabet, men foruten selskapsstrukturen er det ikke mye som har endret seg for selskapet, skal vi tro tallene til ZDNet.

Google (Alphabet)
Fortsatt er det annonser som er hovedkilden til Alphabet. 99,4 prosent av omsetningen til Alphabet kommer fra Google og 89,9 prosent kommer fra annonser.

De resterende 10 prosentene kommer fra salg av apper, medieinnhold på Play Store, Google-maskinvare som Chromecast og Nexus-enheter, skytjenester og lisenser, ifølge ZDNet.

Annonse


Microsoft
Til forskjell fra Google, og også Apple, er inntektene til Microsoft spredt over flere divisjoner. Server- og skytjenester er den største avdelingen til selskapet og sto for 20 prosent av inntektene til Windows-giganten.

Xbox-avdelingen står for drøyt 15 prosent, mens både Windows og Office står for over 10 prosent av omsetningen til Microsoft. Windows var tidligere den største businessen til Microsoft, så det er tydelig at selskapet gjennomgår et skifte.

Apple
Som vi tidligere har omtalt om, er det iPhone som er Apples kilde til inntekt. Verdens mest populære smarttelefon står for 68 prosent av omsetningen til Apple.

Selv om iPhone står for en stor majoritet av omsetningen til Apple, bedyrer toppsjefen Tim Cook at de ikke er avhengige av iPhone.

I 2013 stod iPad for 18 prosent av omsetningen til Apple, på slutten av fjoråret var tallet på 9 prosent. En solid nedgang.

Nysgjerrig på hvor mye de største selskapene tjener per minutt? Disse tallene er fullstendig galskap!

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse