Gjør du dette, risikerer du at iPhonen din blir ødelagt.

Annonse


Apple bekrefter 1970-feilen

Torsdag forrige uke ble det publisert en tråd på Reddit som viste at en enkel dato kunne ødelegge iPhonen helt.

Skal fikses
Nå har Apple bekreftet på deres støttesider at problemet eksisterer og skriver at problemet blir fikset i en kommende programvareoppdatering.

«Å endre dato til mai i 1970 eller tidligere manuelt, kan forhindre at din iOS-enhet slår seg på etter en omstart», står det på Apples støtteside.

9to5Mac skriver at AppleCare har vært overfylt av kunder som trenger hjelp med enhetene sine etter å ha prøvd ut denne feilen. Det var nok årsaken til at Apple nå sender ut en advarsel.

Annonse


Slår seg ikke på igjen
Fra originalartikkel:

Skrur du av automatisk tidsstyring, og setter dato til 1. januar og året til 1970, for så å ta omstart, vil det eneste du ser på panelet være Apple-logoen.

Ifølge Reddit-kontoen «vista980622» som første meldte om feilen, hjelper det ikke å bruke DFU-gjenoppretting eller gjenopprettingsmodus for å berge enheten. Gjenopprettingen kjører som vanlig, men mobilen kommer ikke til å klare å starte opp igjen.

Disse enhetene er berørte
Eneste redning er å levere den til et verksted, eller å være fingernem nok (og ikke bry seg om garantien) – for klarer du å nappe ut batteriet får man liv i enheten igjen.

Det er kun 64-bits iOS-enheter som berøres av dette, dvs de med A7 (iPhone 5s), A8, A8X, A9 eller A9X (iPad Pro)-brikke. Det spiller ingen rolle hvilken iOS-versjon som er installert.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse