Hva du enn gjør, så gjør nå ikke dette!
Hva du enn gjør, så gjør nå ikke dette!

Annonse


Endrer du til 1. januar 1970 går iPhone i stykker

Dert skal ikke så mye til for å fullstendig krasje en ellers frisk iPhone. Årsaken er relatert til Unix time.

Sliter med tid og rom
Dette med tid og datoer er ikke Apples sterke side. I flere iOS-versjoner har alarmer stoppet opp, og andre merkelige feil har blitt oppdaget i ferske iOS-oppdateringer i forbindelse med tid.

Men dette er uten tvil den farligste, for gjør du dette får du ikke tilgang til mobilen uten å måtte betale for service.

1970 er farlig
Skrur du av automatisk tidsstyring, og setter dato til 1. januar og året til 1970, for så å ta omstart, vil det eneste du ser på panelet være Apple-logoen.

Annonse


I følge Reddit-kontoen «vista980622» som første meldte om feilen, hjelper det ikke å bruke DFU-gjenoppretting eller gjenopprettingsmodus for å berge enheten. Gjenopprettingen kjører som vanlig, men mobilen kommer ikke til å klare å starte opp igjen.

Disse enhetene er berørte
Eneste redning er å levere den til et verksted, eller å være fingernem nok (og ikke bry seg om garantien) – for klarer du å nappe ut batteriet får man liv i enheten igjen.

Det er kun 64-bits iOS-enheter som berøres av dette, dvs de med A7 (iPhone 5s), A8, A8X, A9 eller A9X (iPad Pro)-brikke. Det spiller ingen rolle hvilken iOS-versjon som er installert.

Er iOS-enehten din «jailbroken» kan du bruke BrickingDate som nekter ondsinnede å endre til den farlige datoen.

 

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse