Nå er denne trioen tilbake for Canal Digitals kunder.

Annonse


TVNorge er tilbake på Canal Digital

Etter to uker uten «I kveld med YLVIS Live» får 2,8 millioner Canal Digital-kunder tilbake TV Norge og de andre 12 Discovery-kanalene.

Oppdatert:

Canal Digital-sjef Ragnar Kårhus vil ikke svare på hva avtalen vil bety for kundene og hva en eventuell prisøkning vil bety. Han innrømmer at de har mistet abonnementer, men vil ikke gå inn på tall.

Les også: En million abonnenter mistet TV Norge.

Annonse


Endelig enige
Kommunikasjonsdirektør i Canal Digital Satellitt, Kenneth Tjønndal Pettersen, opplyser til VG at kanalene var tilbake i selskapets TV-nett klokken 9.00 i dag tidlig.

Tjønndal Pettersen forteller til VG at det har vært krevende forhandlingsrunder:

– For oss var det viktig å ikke pålegge våre kunder en urimelig prisøkning. Det har også vært viktig for oss å få på plass en avtale som gjør det mulig for våre kunder å se Discovery-kanalene på flere skjermer. Ikke bare hjemme i stua, men for eksempel også mobilen på bussen på vei til jobb. Vi er også blitt enige med Discovery om at våre kunder kan få se Tippeligaen fra 2017 uten at det blir en urimelig prisøkning, sier Tjønndal Pettersen til VG.

Kan ha tapt 20 millioner kroner
Canal Digital, TV Norge og Discovery Networks har invitert til pressekonferanse. Den startet klokken 11.

Dagens Næringsliv skriver at Discovery har tapt to millioner kroner hver eneste dag det har vært svarte skjermer hos Canal Digital. Tapte annonseinntekter kan beløpe seg til 20 millioner koner.

Tjønndal Pettersen forteller til VG at kundene ikke får pengene igjen.

– Vi valgte i stedet å tilby våre kunder tilleggesalternativer som Familiepakken for de som ikke har den, C More og gratis leiefilmer, sier Tjønndal Pettersen.

Beklager til seerne
Discovery Network-sjefen Harald Strømme beklager til seerne og forteller til VG at de er fornøyde med å lande denne avtalen før søndagens tre store premierer: «Neste Sommer», «71 grader nord: Norges tøffeste kjendis» og «Helt Perfekt».

– Canal Digital og Discovery Networks har i dag blitt enige om en ny distribusjonsavtale. Det betyr at kundene får tilbake TVNorge og de 12 andre kanalene fra i dag klokken 09.00 og utover. Den nye avtalen omfatter også Tippeligaen. Dermed blir det mer og billigere fotball til folket fra 2017, skriver Discovery Networks i en pressemelding torsdag morgen.

 

Kilder:
VG,
Dagens Næringsliv

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse