Sony oppretter en massiv PlayStation-avdeling

Sony oppretter et nytt moderselskap for PlayStation.

Sony Computer Entertainment (SCE) ble opprettet i 1993, nå er det historie.

Blir ett
I hvert fall navnet. Sony annonserer i dag at de har slått sammen SCE og Sony Network Entertainment (SNE) til ett studio, kalt Sony Interactive Entertainment (SIE).

Det nye selskapet skal ha ansvaret for alt som omhandler PlayStation: maskinvare, programvare, innhold og nettverkstjenester, skriver Sony i en pressemelding.

Annonse

Hovedkvarteret er satt til San Mateo i California i USA, og selskapet planlegger ytterligere to kontorer i Tokyo og London til våren.

Les også: – Terrorister elsker PlayStation 4.

Suksess
«Ved å integrere styrkene til PlayStations maskinvare, programvare, innhold og nettverkstjenester, vil SIE bli en enda sterkere enhet med et tydelig mål om å drive PlayStation videre», skriver PlayStation-sjefen, Andrew House, i pressemeldingen.

«Det betyr et enda større fokus på å utvikle banebrytende plattformer som PlayStation 4 og PlayStation VR, spill i verdensklasse fra våre globale utviklingsstudioer og innovative nettverkstjenester som PlayStation Vue», skriver House.

PlayStation 4 har startet den nåværende konsollgenerasjonen på en imponerende måte, og skal ha solgt omtrent dobbelt så mange konsoller som konkurrenten Microsoft og Xbox One.

Les også: – VR på Playstation 4 er helt utrolig!

 

Kilde:
PlayStation Blog

Annonse
Annonse