Putins Internett-rådgiver er en populær mann med 11 000 følgere på Facebook.
Putins Internett-rådgiver er en populær mann med 11 000 følgere på Facebook.

Annonse


Putins personlige Internett-rådgiver eier pirat-nettside

«I februar 2015 ble Herman Klimenko styreformann på Institutt for Utvikling av Internett, og ble i desember samme år bedt om å være personlig rådgiver for Vladimir Putin på temaet», kunne vi melde 16. januar.

Deler piratinnhold
Men nå viser det seg at Klimenko er langt mer enn ikke fornøyd med jakten på pirater, fordi han trolig er en selv.

Klimenko er nemlig eier av torrent-siden Torrnado.ru som serverer Hollywood-toppfilmer som «Mission Impossible: Rogue Nation» og «Terminator Genesis».

Klimenko er ikke selv oppført som administrator for siden, men selskapet ECO PC Solutions eier domenet. Dette selskapet er igjen eid av Klimenkos selskap MediaMetrics. ECO PC har Alevtina Jacobson som eier – Klimenko har innrømmet at hun var hans medarbeider.

Annonse


– Torrents ikke ulovlig i seg selv
Klimenko har kommentert oppstyret på sin Facebook-profil:

«Torrents er en utrolig greie – i seg selv er de ikke ulovlige» og: «Du behøver bare å kjempe med de som skaper innholdet og kjempe for rettighetene deres.»

Det er allerede kjent at sønnen Yuri tar kontrollen over deler av selskapet, men det er fordi en statsmann ikke får lov å drive private selskaper, og trolig ikke fordi han driver med piratvirksomhet. Vi får se om Putin synes det er greit.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse