Dette er et historisk bilde

Endelig lykkes SpaceX å lande en ubemannet rakett.
Endelig lykkes SpaceX å lande en ubemannet rakett.

Etter flere forsøk lykkes endelig SpaceX med å lande den ubemannede Falcon 9-raketten.

Lykkes endelig
Ti minutter etter oppskyting landet raketten trygt på bakken. Selv om de ikke var først – Blue Origin med raketten New Shepard har lykkes tidligere – er Falcon 9 den raketten som har ferdes lengst ut i rommet og allikevel greid å lande.

Les også: Elon Musk skal bygge Internett i verdensrommet.

Annonse

Raketter av denne typen har flere trinn, og vanligvis blir trinnene som brukes til å løfte raketten ut i atmosfæren, ødelagt. Det er disse som SpaceX lykkes med å lande i dag. Dermed er de ett steg nærmere å lage raketter som kan brukes på nytt, skriver VG.

 

 

Kilder:
IDG,
VG

Annonse
Annonse