Spill er mye tregere med SteamOS

Den beste ytelsen får du når du kjører Windows 10.
Den beste ytelsen får du når du kjører Windows 10.

Geekbench 3 avslører at SteamOS, som er basert på Linux, har tregere spill-ytelse enn Windows 10 – det motsatte av hva vi håpte på.

Vi trodde ytelsen skulle bli bedre, ikke dårligere
«Eurogamer har nemlig testet OS-et (som rent visuelt er Big Picture Mode kjent fra Steam-klienten til en «vanlig» PC), og viser til svært gledelige resultater. Det Valve har gjort med Linux-OS-et er å droppe DirectX 11.1, og istedet valgt OpenGL 4.3 for å kjøre spill.

Dette gjør det mulig å hente ut mer ytelse fra skjermkortet – det er snakk om forbedringer på intet mindre enn 16,4 prosent med Linux-versjonen av Left 4 Dead 2 i forhold til Windows-versjonen med samme maskinvare», skrev vi i januar i fjor.

Annonse

Mye tregere
Dessverre viser ikke dette seg å stemme, i hvert fall ikke når Middle-Earth: Shadow of Mordor og Metro: Last Light Redux ble testet på en PC med Valves OS. Windows 10 pumper ut 46,9 bilder i sekundet, mens Valves SteamOS stopper på 35,9 i Mordor-spillet (høy detaljgjengivelse). Det er også stor forskjell på ytelsen i Metro, i favør Microsofts OS.

«Uansett hvordan man ser på det er disse spillene mye tregere på SteamOS: alt mellom 21 til 58 prosent færre bilder i sekundet», fastlår Arstechnica

 

Kilde:
Arstechnica

Annonse
Annonse