Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Amerikanske myndigheter uttaler at Apple tidligere har hjulpet dem med å åpne iPhone-telefoner. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Apple sier du ikke gir myndighetene tilgang

Men de skal ha låst opp telefoner til mistenkte minst 70 ganger.

Tim Cook og Apple har gått sterkt ut og erklært at de setter personvernet til kundene over alt annet og at de de ikke vil hjelpe myndighetene med å låse opp iPhone.

– Minst 70 ganger
Under en høring vedrørende en dopsak i Brooklyn i går, der de amerikanske myndighetene ønsker å få tilgang til siktedes iPhone – noe Apple nekter å etterkomme, uttalte aktoren Saritha Komatireddy at Apple tidligere har gitt dem tilgang ved minst 70 anledninger.

iPhone-modellen det er snakk om, er en iPhone 5s med iOS 7, en eldre versjon av iOS som ikke har kryptering som standard.

– Ingen kommentar
Aktoren hevder at Apple aldri har protestert mot slike henvendelser og har etterkommet minst 70 liknende henvendelser. Komatireddy la til at tallet er et estimat basert på foreløpige undersøkelser.

– Apple har opprettet en prosedyre som rutinemessig tar for seg slike forespørsler, etterkommer dem og behandler dem, uttalte Komatireddy.

Apples advokat, Marc Zwillinger, uttalte til pressekorpset etter høringen at tallet kun var myndighetenes estimat, ikke Apples. Publikasjonen Vice kontaktet Apple via e-post for en kommentar, men selskapet nektet å kommentere utsagnet til aktoren.

Les også: – Vårt mål er å bevare personvernet til kundene.

 

Kilde:
Vice

Stikkord: Apple, personvern