Ifølge Audiam skylder Spotify Victory Records for ubetalte royalties.
Ifølge Audiam skylder Spotify Victory Records for ubetalte royalties.

Annonse


Strømmetjenestene kan skylde plateselskapene så mye som 800 millioner

I går meldte vi at Spotify har fjernet et plateselskapet Victory Records etter uoverensstemmelser angående ubetalte royalties.

25 prosent ubetalt
Ifølge National Music Publishers Assn. (NMPA) kan så mye som 25 prosent av alle royalties fortsatt ikke være utbetalt til plateselskapene, eller de kan være publisert under feil titler. Dette gjelder ikke bare Spotify og det er snakk om flere selskaper, blant annet Apple og Rhapsody.

Billboard skriver at enkelte mener beløpet kan være opptil 100 millioner dollar, 800 millioner kroner, mens andre mener det er mer realistisk at summen er mellom 50 og 70 millioner dollar, 400–560 millioner kroner.

Spotify
Når det gjelder Victory Records’ sak mot Spotify, uttaler selskapet Audiam, som jobber med å kreve inn royalties for plateselskaper og artister, at av 3245 sanger på Spotify har kun 1062 av dem mottatt betaling fra Spotify.

Annonse


Ifølge Audiams tall er det da 2183 sanger som ikke har mottatt betalt, og som står for de 53 millionene avspillingene vi nevnte i gårsdagens artikkel.

Billboards estimerer med at Spotify betaler 0,00043 dollar per avspilling, så det totale restbeløpet fra Spotify vil i så fall være 23 000 dollar, eller nærmere 190 000 kroner.

Spotify uttaler til Billboard at de jobber med å løse problemet.

 

Kilde:
Billboard