Spotify har valgt å fjerne et plateselskap midlertidig fra strømmetjenesten.
Spotify har valgt å fjerne et plateselskap midlertidig fra strømmetjenesten.

Annonse


Plateselskap fjernet fra Spotify

Ifølge plateselskapet Victory Records har ikke Spotify utbetalt publiseringsroyalites til artister og komponister relatert til tusenvis av sanger som er blitt avspilt 53 millioner ganger av amerikanske Spotify-brukere.

Uenige
«I går sendte vi Spotify oss et dokument som gav dem klarering til å bruke vår musikk. Av diverse årsaker kunne vi ikke signere det nevnte dokumentet, og viktigst av alt ville det være et brudd på avtalen vi har med Audiam», skriver Victory Records i en pressemelding.

Spotifys talsmann, Jonathan Prince, hevder selskapet fjernet plateselskapets katalog fra strømmetjenesten da selskaper assosiert med Victory ikke har oppgitt nok informasjon for å dokumentere royalty-kravene.

– Gitt at vi ikke har denne informasjonen, føler vi at vi ikke har noe annet valg enn å fjerne innholdet deres før vi er kommet til en enighet, uttalte Prince til Wall Street Journal.

Annonse


– Har sendt inn
En talsperson fra Audiam, et teknologiselskap som jobber for at musikkutgivere, produsenter og artister skal betalt for den digitale bruken av musikken deres på YouTube, Spotify, Google Play og flere, hevder at Spotifys påstand er feil.

– For fem måneder siden sendte Audiam Spotify all den detaljerte informasjon for over de 3000 sangene de ikke har betalt for, fortalte talspersonen til Wall Street Journal.

 

Kilde:
Blabbermouth

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse