En fremtidig versjon av iOS 9 kommer trolig til å gi mulighet til å slette visse Apple-apper.

Annonse


Apple vil kanskje la deg få slette appene deres

Under et intervju med Buzzfeed avslører Tim Cook at selskapet kanskje vil gjøre det mulig å avinstallere Apple-apper som kommer forhåndsinstallert på iPhone.

Cook:  – Ikke en umulighet
Nyheten kommer kort tid etter at det ble avslørt at Google roer ned kravene ovenfor Android-produsentene, noe som betyr at ikke like mange Google-apper må forhåndsinstalleres, og dermed får man mer plass på mobilen.

Cook avslørte at de ser på muligheten til å slette visse apper som aksjer, podscast og tips-appene, men det kommer ikke på tale å gi eierne mulighet til å slette kjerne-apper som meldinger, Safari eller Apples epost-app.

«Det er visse apper som er koblet til andre viktige ting i en iPhone. Om de ble fjernet kan det skape problemer andre steder på mobilen.»

Annonse


Les også: – Vi tar aldri opp hva du forteller Siri.

– Lagres kun på mobilen
Nå som Siri alltid er lydhør på iPhone 6s (om du aktiverer funksjonen), har Apple fått flere spørsmål enn vanlig tilknyttet den personlige assistenten og personvern.

Cook hevder at dette ikke er noe å være skeptisk til:

«Du kan bestemme om du vil ha Hei Siri aktivert, men det viktigste svaret er at informasjonen lagres på enheten, og går altså ikke til Apple. Vi har ikke tilgang til denne informasjonen. Jeg tror ikke, for de aller fleste, at dette er et problem når informasjonen lagres på mobilen og man kan kryptere innholdet med en kode.»

-Enkelte kommer aldri til å kjøpe en PC
Men hva med fremtiden til selskapet? Apple satser nå ganske mye på at iPad Pro kan bli en PC-arvtager:

«Jeg tror enkelte aldri kommer til å kjøpe en datamaskin, fordi vi nå har nådd et punkt hvor iPad-en gjør det mange trengte å gjøre på en PC tidligere,» forklarte toppsjefen. Samtidig er han kjapt ute med å presisere at Mac-en ikke er død:

«Jeg tror også at det er andre personer der ute, meg selv inkludert, som fortsatt kommer til å handle Mac. Jeg ser på Mac-en som en viktig del av Apple på lang sikt, og jeg ser på Mac-veksten som en langsiktig greie.»

 

Kilde:
Buzzfeed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse