De kommende Xperia Z5-modellene kan bli rimeligere.
De kommende Xperia Z5-modellene kan bli rimeligere.

Annonse


Syns du Xperia Z5-modellene var drøye?

Sony annonserte den nye Z5-familien bestående av trioen Xperia Z5, Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 Premium.

Premium pris
Selv om smarttelefonene har gode spesifikasjoner, blant annet 4K-skjerm på toppmodellen, var det flere som reagerte på prissettingen til selskapet.

Nå ser det ut til at Sony har nedjustert prisene noe. For øyeblikket kun i England, men en kan jo håpe at det samme skjer i Norge også.

Satt ned 1500 kroner
Xperia Z5 var egentlig priset til 599 pund, mens den norske prisen er 6990 kroner. Den engelske prisen er nå 549 pund, drøyt 600 kroner rimeligere.

Annonse


Z5 Compact og Z5 Premium kostet henholdsvis 549 (norsk pris 5690 kroner) og 699 pund (norsk pris 7990 kroner, og er nå satt ned til 429 og 629 pund. En nedjustering på drøyt 1500 kroner for Compact og nærmere 900 kroner for Premium.

Les også: Sony Xperia Z5 Premium er verdens første mobil med 4K-skjerm.

Lynrask prosessor
I pressemeldingen skriver Sony følgende om de nye modellene:

«Xperia Z5-serien tar video, bilder og spill til neste nivå med Qualcomms Snapdragon 810-prosessor med 8 kjerne og 64 bits. Bufring er historie med den nye Xperia Z5-serien, for telefonene leverer den hastigheten du trenger enten du multitasker over Wi-Fi eller 4G. Hele Z5-serien har 32 GB internminne som enkelt kan økes med et microSD-kort på opptil 200 GB.

Akkurat som forgjengerne er Xperia Z5-serien spekket med fantastiske batterier som holder i opptil to dager. Med nyheten Qualcomm Quick Charge 2.0 kan du dessuten lade batteriet til fem og en halv timers bruk på bare ti minutter.»

– Kjappest autofokus i klassen
«Xperia Z5-serien er utstyrt med et helt nytt kamera. Teknologien er hentet fra Sonys profesjonelle α-systemkameraer. For å skape så detaljerte og skarpe bilder som mulig kommer det med en stor 1/2,3-tommer Exmor RS-sensor, som har en oppløsning på hele 23 megapiksler og en maksimal blenderåpning på 2.0.

Kameraet finner fokus på kun 0,03 sekunder, og har dermed verdens raskeste autofokus i en smarttelefon. Til sammenligning tar det omtrent 0,1-0,4 sekunder å blunke, så nå kan du enkelt fange selv de mest fartsfylte øyeblikkene i livet.»

 

Kilde:
Sony

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse