Sonys Premium-modell koster 7990 kroner og lanseres i Norge i november.

Annonse


Sony Xperia Z5 Premium er verdens første mobil med 4K-skjerm

Først lanserte Toshiba denne 4K-laptopen. Nå er det Sonys tur til endelig å offisielt lansere Z5, Z5 Compact og Z5 Premium.

Oppdatert, 22:49:

Z5-serien har fingersensor på side-knappen.

Forskjellige størrelser, samme ytelse
– Xperia Z5, Xperia Z5 Compact og Xperia Z5 Premium er de nyeste tilskuddene til vår anerkjente Z-serie. Modellene har den samme høye ytelsen, men kommer i tre forskjellige størrelser. Felles for de tre modellene er at de har verdens raskeste autofokus i en smarttelefon. Vi er dessuten først i verden med 4K-skjerm i en smarttelefon med Xperia Z5 Premium, forklare Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktsjef for Sony Mobile, i pressemeldingen.

Annonse


«Xperia Z5-serien tar video, bilder og spill til neste nivå med Qualcomms Snapdragon 810-prosessor med 8 kjerne og 64 bits. Bufring er historie med den nye Xperia Z5-serien, for telefonene leverer den hastigheten du trenger enten du multitasker over Wi-Fi eller 4G. Hele Z5-serien har 32 GB internminne som enkelt kan økes med et microSD-kort på opptil 200 GB.

Akkurat som forgjengerne er Xperia Z5-serien spekket med fantastiske batterier som holder i opptil to dager. Med nyheten Qualcomm Quick Charge 2.0 kan du dessuten lade batteriet til fem og en halv timers bruk på bare ti minutter.»

– Kjappest autofokus i klassen
«Xperia Z5-serien er utstyrt med et helt nytt kamera. Teknologien er hentet fra Sonys profesjonelle α-systemkameraer. For å skape så detaljerte og skarpe bilder som mulig kommer det med en stor 1/2,3-tommer Exmor RS-sensor, som har en oppløsning på hele 23 megapiksler og en maksimal blenderåpning på 2.0.

Kameraet finner fokus på kun 0,03 sekunder, og har dermed verdens raskeste autofokus i en smarttelefon. Til sammenligning tar det omtrent 0,1-0,4 sekunder å blunke, så nå kan du enkelt fange selv de mest fartsfylte øyeblikkene i livet.»

Spesifikasjoner
Spesifikasjoner

Utrolig 4K-skjerm
Det er Premium-modellen som har den vanvittige oppløsningen 3840 x 2160 fordelt utover 5,5 tommer – det gir en PPI på utrolige 806.

«Xperia Z5 Premium skalerer automatisk alt innhold opp til 4K, så uansett om du ser på Netflix, YouTube eller feriebilder forbedrer denne skaleringen kvaliteten på det du ser på, slik at du får en optimal opplevelse. Med det nye kameraet kan du spille inn video i 4K, samt lagre bilder på åtte megapiksler direkte fra filmen,» skryter Sony.

Prisene
* Xperia Z5 Compact lanseres i september med anbefalt cirkapris på 5 690 NOK.
• Xperia Z5 lanseres i oktober med anbefalt cirkapris på 6 990 NOK.
• Xperia Z5 Premium lanseres i november med anbefalt cirkapris på 7 990 NOK.

Kilde:
Sony pressemelding