iPhone 6s sin største nyhet er Force Touch.
iPhone 6s sin største nyhet er Force Touch.

Annonse


Dette vil du kunne gjøre med Force Touch-tastaturet

iOS-utvikleren Hamza Sood har nylig tatt et dypdykk i kildekoden til iOS9, og har blant annet funnet referanser til Force Touch.

Rulling
I tekstvalgseksjonen i koden fant Sood en referanse til Force Touch-koden, og det ser ut som Force Touch-gesten vil aktivere trackpad-rulling i tastaturet, som er en ny funksjon i iOS9.

Også dette blir mulig med Force Touch
* Start navigasjon i kart-appen ved å trykke litt hardere på adressen du vil til.
* I musikk-appen kan man trykke ekstra hardt på en låt for ekstravalg som å legge sangen til en spilleliste.
* Trykk litt hardere på telefon-appen, og velg hvilken snarvei den skal ha – f.eks. til telefonsvareren. Dette kommer til å fungere i nyhets-appen også: gå direkte til favoritter eller til nyheter som er skreddersydd for deg.
* Trykk på en lenke i Safari for å hente frem forhåndsvisning av nettsiden. Fungerer også ved å trykke på kontakter i kontaktlisten for å hente opp kontaktkortet eller kartet.

Kan det være det neste store?
Det er håpet til Apple at Force Touch, som allerede er å finne i Apple Watch, skal revolusjonere måten vi bruker berøringspaneler på.

Annonse


Slik det er nå klarer ikke slike paneler å skille mellom harde og myke trykk – får Apple til dette kan det blir en standard på alle berøringsdingser i løpet av ganske kort tid. Det kan bli en funksjon alle bare må ha.

Det er her det skjer
Nå er det under to uker til Apples storlansering 9. september, og nå ser det ut som at arrangementslokalet er booket og avslørt.

Det ser nemlig ut til at Bill Graham Civic Center Auditorium i San Fransisco for æren av å huse Apples annonseringsfest. Bill Graham Center har plass til 7000 personer, og det er ingen tvil om at det kommer til å bli fylt til randen 9. september.

Skal trolig avsløres på samme dato som i fjor
Det er snakk om iPhone 6s og iPhone 6s Plus med kjappere brikker, bedre kamera, Force Touch og mer RAM. De nye modellene beholder dagens design, men blir litt feitere for å få plass til Force Touch-berøringspanelet.

Apple har enda ikke bestemt seg for om de skal lansere 12,9″ store iPad Pro, men oppdatering av de eksisterende modellene er i kortene.

Les også: De har testet iPhone 6s – slik er den feteste funksjonen.

 

Kilder:
9to5mac, 9to5mac

Annonse