Annonse


Pirater utestenger brukere med Windows 10

Windows 10 har nesten utlukkende fått en god mottakelse av brukere og presse, men er det ett område som er omdiskutert, er det personvernet.

Sporing
Operativsystemet inneholder mange funksjoner for å forbedre opplevelsen, men også for at Microsoft skal lære om hvordan kundene bruker Windows 10 og hvordan de kan gjøre det bedre.

Derimot har mange stilt spørsmålstegn ved Microsofts sporing, som kan deaktiveres ved å følge denne guiden.

Utestenger
Nå har private torrenttrackere begynt å utestenge brukere som kjører Windows 10 på bakgrunn av Microsofts serviceavtale.

Annonse


I Windows 10 har Microsoft lagt ved en funksjon som blant annet søker etter piratkopierte spill, og det er som vekker harme hos iTS, en delegruppe for torrenter.

Flere andre vurderer
iTS skriver at disse endringene kan føre til at Microsoft deler brukerdata med en tredjepart, blant annet selskaper som jakter på nettpirater.

– Windows 10 sender innhold fra dine lokale disker direkte til en av deres tjenester. Det er tydelig at de går for langt, skriver iTS:

Ifølge TorrentFreak vurderer også andre tilsvarende grupper som BB og FSC å stenge ute brukere av Windows 10.

Ernesto Vad Der Sar, sjefen i TorrentFreak, uttaler at med dette har paranoiaen rundt Windows 10 nådd nye høyder, og påpeker at det er mange andre teknologiselskaper som har samme retningslinjer.

Les også: Derfor fungerer ikke Grand Theft Auto III i Windows 10.

 

Kilder:
Neowin, TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse